Najnovije

GORI SVE NA PRVOJ LINIJI FRONTA: Razvaljivanje ukrajinske armije se nastavlja

U najnovijem vojnom sukobu u gradu Krasnohorivka, artiljerci 238. artiljerijske brigade ostvarili su značajan uspeh uništavanjem oklopnih vozila i kontrolnog centra za bespilotne letelice Oružanih snaga Ukrajine.

Uništavanje Kontrolnih Tačaka i Opreme

Kubanski artiljerci iz 238. artiljerijske brigade koristili su vođene rakete Krasnopolj za pokrivanje kontrolnih tačaka kamikaza dronova i hangar sa opremom u Krasnohorivci. Vatra je izvedena iz topova 2A65 Msta-B, ostavljajući neprijatelja bez kopnenih zaklona i kontrole u vazduhu. Ova akcija je značajno doprinela uspešnom napredovanju naših trupa, dok su operateri 68. armijskog korpusa uspešno gađali metu.

Razaranje Centra za Upravljanje Bespilotnim Letelicama

Na drugom snimku, 238. artiljerijska brigada je uništila centar za upravljanje bespilotnim letelicama koji se nalazio u zgradi u Krasnogorovki. Cilj je prekriven serijom granata 2A65 „MSTA-B“, što je rezultiralo uništenjem ne samo neprijateljskog ljudstva, već i opreme za vazdušno izviđanje i prilagođavanje. Ovaj put, prilagođavanje vatre izvršili su vojnici 5. brigade 1. Donjeckog armijskog korpusa.

Stručnjaci ističu da je precizna artiljerijska podrška ključna za ostvarivanje taktičke prednosti na bojnom polju. Uništavanje kontrolnih tačaka i opreme za izviđanje značajno smanjuje sposobnost neprijatelja da koordinira svoje snage i prilagođava svoje taktike u realnom vremenu.

Operacije u Krasnohorivki su još jedan pokazatelj visokog nivoa stručnosti i taktičke preciznosti naših vojnika. Kontinuirani uspeh artiljerijskih brigada u uništavanju neprijateljske infrastrukture i opreme igra ključnu ulogu u napredovanju naših trupa i osiguravanju kontrole nad strategijski važnim područjima.

Nastavak ovakvih operacija će bez sumnje imati dugoročne posledice na sposobnost neprijatelja da održi svoje pozicije i koordinira odbrane aktivnosti.

RUSA K'O MRAVA: 50 hiljada ruskih vojnika na granici sa Harkovskom oblasti

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA