Najnovije

NARIŠKIN UPOZORAVA: Veliki vojni sukob moguć, ako Zapad oceni da je "koristan i bezbedan"

Veliki vojni sukob je moguć, ukoliko Zapad oceni da će on biti koristan i bezbedan za njega, ocenio je danas Sergej Nariškin, direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije.
Nariškin

Nariškin

Prema njegovim rečima, niz političara Evroatlantske zajednice smatra da je ovakav sukob moguć kako bi zadržali dominantan položaj. Iz tog razloga, ruska obaveštajna služba je u stalnom kontaktu sa agenturama drugih zemalja, kojih ima više od 100, uključujući i neprijateljske zemlje, i to kako bi se rešili gorući problemi i sprečilo izbijanje većeg sukoba. 

Ipak, ističe i da u inostranstvu još postoje razumni ljudi, koji razumeju kolika je opasnost od izbijanja velikog vojnog sukoba, uključujući i nuklearnog:

"Želeo bih da kažem da u svetu postoje zaista odgovorni globalni i regionalni igrači koji, ukoliko se objedine, mogu da osiguraju da će biti nemoguće pokrenuti takav sukob, uključujući i onaj sa upotrebom nuklearnog oružja. Ruska spoljnoobaveštajna služba, zajedno sa partnerskim obaveštajnim službama, veoma pažljivo prati razvoj situacije u toj sferi".

On je, takođe, podvukao da je Spoljnoobaveštajna služba Rusije u stanju da dobije informacije o nizu pitanja, a sve u interesu očuvanja ruske države. Glavni zadatak je da se rukovodstvu predoče tajni podaci koji će mu pomoći da donese strateške i taktičke odluke, objasnio je Nariškin.

Pročitajte OVDE o Pavićevoj tvrdnji da je SNS napravio dogovor sa prozapadnom liberalnom opozicijom

Izvor: RIA Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA