Najnovije

ZAHAROVA O "ESTONSKIM TRUPAMA U UKRAJINI": Biće legitimna meta - svi!

Svako strano oružje i bilo koje strani plaćenici, a ne samo estonski, ako se pojave u Ukrajini, postaće meta ruskih oružanih snaga, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, komentarišući izjave koje stižu iz Estonije o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu.
Zaharova

Zaharova

Ranije je savetnik estonskog predsednika za pitanja nacionalne bezbednosti Madis Rol, u intervjuu za Breaking Defense, rekao da estonske vlasti razmatraju mogućnost slanja vojske u zapadnu Ukrajinu kako bi preuzela logističke zadatke i „oslobodila“ ukrajinsku vojsku da učestvuje u neprijateljstvima na prvoj liniji fronta. Estonski ministar odbrane Hano Pevkur je demantovao izjavu savetnika, prema ministru, ova ideja nije razvijena.

Na brifingu Zaharove za medije, jedan od novinara je pitao da li bi se osoblje estonske vojske Rusija smatralo legitimnom metom ako bi se pojavilo u Ukrajini.

„Svako oružje koje je isporučeno nacističkom režimu u Kijevu smatra se od strane oružanih snaga Ruske Federacije legitimnom metom, vojnom metom i podložno je uništenju. Isto tako, strani plaćenici će neizbežno postati mete ruske vojske. Ne znam zašto izdvajate Estonce. Ili zato što ih voliš više, ili zato što ih voliš manje. Ne mogu da vam kažem, ali ovo važi za sve zemlje i narode“, rekla je Zaharova.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje, direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob i da se „igraju vatrom“.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Prema njegovim rečima, SAD i NATO su direktno uključeni u sukob, uključujući ne samo snabdevanje oružjem, već i obuku osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama. Kremlj je naveo da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat.

Pročitajte OVDE šta je Vulin rekao o Ficu, a šta o Mađarskoj i Mađarima

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA