Najnovije

CINS TVRDI: Sukob interesa i koruptivno delovanje - Flekenštajnova firma radila za SNS!

Knut Flekenštajn, nemački političar i jedan od predstavnika EU u dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji, tokom svog angažmana na toj funkciji 2021.-2022. godine, u isto vreme je dobijao novac od Srpske napredne stranke preko konsultantskih ugovora za njegovu kompaniju, objavio je CINS. Inače, SNS je 2022. godine potrošio 400 hiljada evra, odnosno, 48 miliona dinara, na obuku svog stranačkog kadra i članstva. CINS navodi Nemce i Britance, a Flekenštajn je partner u jednoj od kompanija koja je radila sa SNS.
EU - toliko toga zajedničkog...

EU - toliko toga zajedničkog...

Kompanija u kojoj je Flekenštajn partner dobila je ugovor u vrednosti od 40 hiljada evra, navodi CINS (Centar za istraživačko novinarstvo).

NJihovo istraživanje pokazuje kako je SNS 2022. godine platio nešto manje od 40 hiljada evra konsultantske usluge nemačkoj firmi u kojoj je Flekenštajn i u to vreme bio jedan od partnera. Analitičar nemačkog ogranka organizacije Transparentnost Mikael Rumegu Ruvel (Mickael Roumegoux Rouvelle) kaže da ovaj slučaj budi sumnje, jer je Flekenštajn bio predstavnik Evropske unije u dijalogu od 2019. do 2022. godine.

„Ako je pružao konsultantske usluge SNS-u 2021. i 2022. godine ili bio uključen u dobijanje konsultantskog ugovora za svoju kompaniju, to bi bio sukob interesa“, kaže Ruvel.

CINS je pronašao još jednu firmu sa kojom su naprednjaci sarađivali te godine. Reč je o kompaniji iz Londona bliskoj tamošnjim konzervativcima čiji se jedan od vlasnika hvalio da je radio kampanju i za Borisa DŽonsona, piše Nova.rs.

Pročitajte OVDE šta je Vučić rekao u obraćanju patrijarhu i vladikama

Izvor: Pravda.rs / Nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA