Najnovije

NESTOROVIĆ ODGOVORIO NA ŽESTOKE NAPADE: Znamo ko je ovo poručio (VIDEO)

Dr Branimir Nestorović, predsedik pokreta "Mi snaga naroda", odlučno je demantovao navode režimskih medija koji tvrde da je izjavio kako je „Srebrenica genocid“ i da Srbija treba da prizna tzv. Kosovo

Osvrnuo se Nestorović na članak Večernjih Novosti ali i vest koja je izašla na portalu B92.net i najavio tužbe, imajući u vidu da se radi o očiglednoj kleveti gde se jasno i eksplicitno govori da je doktor Branimi priznao genocid u Srebrenici ali i da Srbija treba da prizna tzv. Kosovo. 

“Juče su prvo Večernje Novosti objavile tekst pod nazivom “Sraman potez Nestorovića”, a danas su to preneli brojni režimski mediji, jedan od njih kao što je B92 ima naslov koji ću vam pokazati ovde, a tu kaže: “Sraman potez Nestorovića, Srebrenica je genocid, Srbija treba da prizna tzv. Kosovo”, a iz ovog naslova ispada da sam ja priznao da postoji genocid u Srebrenici i da smatram da treba da priznamo Kosovo, što je naravno notorna laž i mi ćemo u ponedeljak predati tužbu sudu protiv Novosti i protiv onoga ko je ovaj tekst napisao ali, tekst nije potpisan, a onda je odgovoran glavni i odgovorni urednik”, naglašava Nestorović.

PAKAO U ODESI: Jeziva mobilizacija na delu, biber sprej u oči pa u kombi (VIDEO)

Velika nervoza režima postaje sve očiglednija, a povod je vrlo jasan, smatra doktor Nestorović.

“Gledajući poslednje analiza javnog mnjenja, pokazalo se naravno ono što smo znali prošli put, da će naš pokret biti veoma važan, neki tas na vagi za formiranje vlasti u Beogradu. Neće biti tas na vagi za formiranje vlasti u Novom Sadu jer nam je vladajuća partija onemogućila da predamo listu, nije želela da proglasi našu listu, pronašli su gomilu nekih nepravilnosti i nemamo mogućnost da učestvujemo u Novom Sadu gde bi verovatno bila potpuno identična situacija kao i u Beogradu”, dodaje Nestorović.

Dr Branimir Nestorović odbacuje optužbe o saradnji sa Savom Manojlovićem i stranim uticajima, kritikujući izborni proces kao neregularan zbog direktnog nadzora stranih ambasadora, ali i samoj slozi prozapadne opozicije.

“Da se vratimo šta tamo piše, tamo piše da sam se ja pridružio Savi Manojloviću u rušenju države dok predsednik države pokušava da sačuva Kosovo i da sprečimo donošenje “Rezolucije o Srebrenici”, ja sam taj koji se priključio Rokfeleru i tako dalje, već uobičajne floskule koje su inače do sada koristile samo za prozapadnu opoziciju i ako je kod nas i pozicija prozapadna. Razlog zašto smo mi izneli saopštenje da je izborni proces neregularan je vrlo jednostavan, tokom čitavog izbornog procesa u Narodnoj skupštini su sedeli strani ambasadori, prvenstveno Kristofer Hil, ambasador Evropske unije, koji su direktno nadzirali donošenje zakona koji su donošeni po diktatu prozapadne opozicije, to što su se oni posvađali između sebe, pa posle se više nije znalo ko šta traži u toj opoziciji, to nije krivica ambasadora, to je krivica takozvane prozapadne opozicije”, naveo je Nestorović. 

Izborni uslovi se nisu promenili, a stanje nije dobro jer nema fer proseca. 

“Sada kad smo mi predali izbornu listu, kada želimo da izbori budu sprovedeni fer i korektno iako mislimo da su od samog početka besmisleni, prvo zato što su rokovi bili potpuno neverovatni i za prikupljanje potpisa, od momenta kada su predate liste do momenta izbora, ostaje vam dve nedelje za predizbornu kampanju.”, rekao je Nestorović. 

Dr Branimir Nestorović odbacuje optužbe da podržava „Rezoluciju o Srebrenici“ i ističe da njegov bliski prijatelj Aleksandar Pavić priprema četvrto izdanje knjige o Srebrenici, uz predgovor advokata Branka Lukića, branioca Ratka Mladića, navodeći da su ove optužbe besmislene kao i ranije neistine o njemu.

“Koliko je sve to besmisleno opovrgavati evo reći ću vam jedan primer, me se zalažemo za usvajanje “Rezolucije o Srebrenici”, a Aleksandar Pavić moj saborac i bliski prijatelj je napisao knjigu o Srebrenici koja je doživela tri izdanja, mi sada pripremamo četvrto izdanje koje će izaći vrlo brzo iz štampe sa predgovorom advokata Branka Lukića koji je inače branioc Ratka Mladića, nas optuživati da smo mi za priznavanje genocida u Srebrenici se graniči sa izjavom da ja imam Hrvatski pasoš koja je plasirana pre mesec dana i sa gomilom raznoraznih neistina koje neprekidno kruže internetom o nama”, dodao je Nestorović. 

Pogledajte celo obraćanje doktora Branimira Nestorovića: 

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA