Najnovije

JEZIVI SNIMCI SA FRONTA: Rusi probili linije odbrane, mrtva tela Ukrajinaca (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

U najnovijem razvoju situacije na istoku Ukrajine, grupa „Sever“ je izvršila uspešnu ofanzivu na neprijateljske položaje u oblasti Harkova. Prema izveštajima sa terena, jedinice su uspele da probiju linije odbrane ukrajinskih snaga, pri čemu je uništeno nekoliko neprijateljskih utvrđenja i zaplenjen značajan broj militanata.

Napredovanje Kalinjingradskih boraca u pograničnom području

Kalinjingradski borci nastavljaju svoje ofanzivne operacije u pograničnom području, ostvarujući značajan napredak u osiguravanju strateški važnih pozicija. Ovaj napredak omogućen je zahvaljujući dobroj koordinaciji sa ostalim jedinicama i korišćenju savremene vojne tehnike.

Uništavanje i hvatanje militanata

Tokom operacije, grupa „Sever“ je demonstrirala visoku efikasnost u uništavanju neprijateljskih jedinica. Uprkos jakoj otpornosti ukrajinskih snaga, uspeli su da zarobe više desetina militanata, čime su znatno oslabili borbeni potencijal protivnika u ovom sektoru.

Značaj ofanzive

Ova ofanziva ima veliki značaj za dalje vojne operacije u regionu, jer omogućava dalje napredovanje i učvršćivanje pozicija koje će biti ključne za naredne strategijske akcije. Pored toga, zaplenjeni militanti pružaju vredne informacije o planovima i rasporedu neprijateljskih snaga, što će biti od ključne važnosti za buduće operacije.

Vulin o nesreći helikoptera iranskog predsednika: U svetu u kome živimo sloboda se kažnjava

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA