Najnovije

VUČEVIĆ "PROSUO" KURTIJA: "Ktitori" ga nisu progurali u Savet Evrope

Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Albin Kurti upadom tzv. specijalne policije u ekspoziture banke Poštanska štedionica u Leposaviću, Zvečanu i Severnoj Mitrovici pokazuje da je očajan jer mu njegovi „ktitori” još uvek nisu omogućili ulazak tzv. Kosova u Savet Evrope.
Vučević

Vučević

Vučević je upitao međunarodnu zajednicu kome i zašto smeta Poštanska štedionica.

„Zbog čega su kosmetski Srbi jedina zajednica u Evropi koja ne može normalno da posluje? Imaju li oni pravo na plate i penzije, ili je protiv njih sve dozvoljeno”, upitao je Vučević, saopštio je njegov kabinet.

Vučević je dodao da međunarodna zajednica „predugo i preblago (ne) reaguje na Kurtijeva nepočinstva”, dodaje se u saopštenju.

Pripadnici tzv. kosovske policije sa puškama i pancirima upali su danas u ekspoziture Poštanske štedionice u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom potoku i Leposaviću, dok su građani pokušavali da podignu penziju, socijalnu pomoć i druga novačna sredstva, javio je ranije dopisnik Tanjuga sa KiM.

Iz tzv. kosovske policije rečeno je da oni zajedno sa poreskom službom i uz dozvolu tzv. kosovskog tužilaštva vrše „kontrolu nezakonitog poslovanja”.

Policija je takođe upala i u zgradu Uprave za trezor u Kosovskoj Mitrovici.

Kada su pripadnici policije ušli u zgrade, stranke koje su se nalazile u prostorijama štedionice su izbačene iz zgrade, dok su radnici zadržani, a ispred sve četiri ekspoziture nalaze se pripadnici policije naoružani dugim cevima.

Pored toga, pripadnici specijalnih jedinica raspoređeni su na više punktova u ulicama koje vode prema bankama, prenosi Tanjug.

Pročitajte OVDE više o upadima u ekspoziture Poštanske štedionice na KiM

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA