Najnovije

BERLIN U ANTISRPSKOJ KAPMANJI! Jedino će Nemačka imati uvodnu reč o rezoluciji o Srebrenici u UN

Stalna predstavnica Nemačke u UN Antje Lendertse bila je najaktivnija u antisrpskoj kampanji i u prikupljanju glasova za rezoluciju. Između ostalog, putovala je u Keniju i latinoameričke zemlje "boreći se za svaki glas protiv srpskog naroda".

Delegacija Srbije u NJujorku predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem dobila je informaciju da će Nemačka jedina imati uvodnu reč na sednici Generalne skupštine UN u četvrtak i tražiti podršku za predlog rezolucije o Srebrenici.

Prema saznanjima Tanjuga, stalna predstavnica Nemačke u UN Antje Lendertse bila je najaktivnija u antisrpskoj kampanji i u prikupljanju glasova za rezoluciju. Između ostalog, putovala je u Keniju i latinoameričke zemlje "boreći se za svaki glas protiv srpskog naroda".

"I upravo će ona i predstaviti rezoluciju u Generalnoj skupštini UN, a posle toga se očekuje odgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića", rečeno je Tanjugu.

Predsednik Srbije boravi u NJujorku, gde će 23. maja prisustvovati sednici Generalne skupštine UN na kojoj će se razmatrati predlog rezolucije o Srebrenici.

U delegaciji sa predsednikom Vučićem je i ministar spoljnih poslova Marko Đurić.

Predlagači rezolucije o Srebrenici su Nemačka i Ruanda, a među kosponzorima su Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Francuska, Hrvatska, Italija, Slovenija, Severna Makedonija, Švedska, Turska, Velika Britanija i Sjedinjena Američke Države.

Stalna misija Srbije pri UN je apelovala na kosponzore rezolucije da, u interesu svih, pre svega naroda u BiH, ali i svih članica UN, povuku tekst rezolucije, kako države članice ne bi bile dovedene u poziciju da glasaju o osetljivom pitanju koje zahteva konsenzus.

NATO SPREMA TRUPE ZA NAPAD! Alijansa će početi da "provocira" Rusiju, general Krivonos otkrio kako!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA