Najnovije

SRAMAN POTEZ AMERIKE! Ovakvo licemerje odavno nije viđeno!

Rusija i Izrael nisu članice Međunarodnog krivičnog suda, ali njegova jurisdikcija se može odnositi samo na Rusiju, izjavio je portparol Stejt departmenta Metju Miler.

Portparol je objasnio da se jurisdikcija MKS se može odnositi samo na slučajeve kada je jedna od strana u sukobu članica instance. U slučaju Izraela i Palestine, prema mišljenju Stejt departmenta, ni na jednu od zemalja se ne odnosi, a u slučaju Ukrajine i Rusije, Kijev priznaje jurisdikciju suda.
Istovremeno, on je prećutao da je, iako je Ukrajina potpisala Rimski statut, na osnovu kog deluje MKS, nije ga ratifikovala.

Miler ocenjuje da Izrael izražava spremnost da sarađuje sa instancom, a Rusija ne, što situaciju čini „fundamentalno različitom“.

On je izjavio da u Izraelu, navodno, svakako postoje mehanizmi u okviru kojih se mogu uhapsiti odgovorni za kršenje humanitarnog prava. Na molbu da precizira zbog kakvih dejstava izraelskih vlasti, koji je najpre odbacivao pokušaje MKS da sprovede svoju istragu, Vašington tako misli, Miler je izjavio da je „bilo planirano putovanje tužioca“.

RUSKA ARMIJA IDE KA HARKOVU: Rade "lusteri", narod snima napredak ruske ofanzive (VIDEO)

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA