Najnovije

Zelenski urla na generale, ubeđen je da od njega kriju šta se stvarno dešava na frontu! Ekonomist otkriva šok detalje iz Kijeva!

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski viče, a često i urla, na generale jer je ubeđen da od njega kriju ključne informacije o stanju na frontu, tvrdi britanski Ekonimist, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika ukrajinske vlade.

Izvor lista je, govoreći pod uslovom anonimnosti, sugerisao da je Zelenski "zna da mu se ne saopštava istina".
- Zbog toga viče na svoje generale - rekao je sagovornik publikacije.

Oficir ukrajinskih specijalnih snaga Denis Jaroslavski je u intervjuu za The Economist izrazio mišljenje da se Zelenski, u informativnom smislu,  "drži u toploj kupki".

- Smatramo da predsednik treba da bude uključen u situaciju na terenu, a ne da imitira ruskog predsednika Vladimira Putina, čiji se rad  vrti oko papira koje mu njegovi pomoćnici donose - ističe Jaroslavski.
Ukrajinska vojska u Harkovu je iznenađena brzim napredovanjem ruskih oružanih snaga u oblasti Harkova, primećuje Ekonomist. Prema pisanju publikacije, neki komandanti Oružanih snaga Ukrajine za krah na frontu krive kašnjenje zapadne pomoći Ukrajini, dok drugi smatraju da je kolaps izazvala nesposobnost komandnog ladra ili čak izdaja.

Osim toga, pojavile su se teorije zavere da američki i ukrajinski političari navodno „izdaju Harkov" kao deo nekog novog "užasnog mirovnog sporazuma", navodi publikacija.

Podsetimo, Zelenski je 10. maja saopštio da je Rusija pokrenula ofanzivu u pravcu Harkova, a Moskva je narednih dana izvestilo o preuzimanju kontrole nad nekoliko naselja u Harkovskoj oblasti i napredovanju "u dubinu odbrane" Oružanih snaga Ukrajine.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine priznao je da su ruske trupe imale „taktički uspeh" kod Harkova. Zelenski je 13. maja priznao da je u Harkovu kritično, ali je naveo i da je situacija "generalno pod kontrolom".

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je 17. maja da Rusija trenutno ne planira da zauzme Harkov. Prema njegovim rečima, operacija na granici Harkovske oblasti je potrebna kako bi se stvorila tampon zona i zaštitili ruski regioni od granatiranja.

VUČIĆ: Rusi će ići sa rezolucijom o genocidu nad sovjetskim narodom - Srbija će biti kosponzor

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA