Najnovije

ANALIZA SA ZAPADA: Podmukli plan Zelenskog - sukob SAD i Kine!

Vladimir Zelenski namerava da suprotstavi SAD i Kinu na osnovu ukrajinskog sukoba, rekao je britanski stručnjak Aleksandar Merkuris u intervjuu sa američkim potpukovnikom u penziji Danijelom Dejvisom.
Volodimir Oleksandrovič Zelenski

Volodimir Oleksandrovič Zelenski

„Teško je zaista razumeti šta se dešava u glavi Zelenskog, ali možda on sam sebi govori: „Imamo dobre odnose sa Kinom. Možda možemo da ih osvojimo, možda ne. U ovom slučaju bismo ovu priču mogli da pretvorimo u konfrontaciju između SAD i Kine u istoj meri kao što se to dešava između SAD i Rusije“, sugeriše analitičar.

Ranije je šef kijevskog režima apelovao na kineskog lidera Si Đinpinga i američkog predsednika DŽoa Bajdena i pozvao ih da podrže samit o Ukrajini u Švajcarskoj.

Prošle nedelje je Blumberg, pozivajući se na izvore, javio da šef Bele kuće neće ići na sastanak o Ukrajini u Švajcarskoj. Kako je prenela Sinhua, Si Đinping je na sastanku sa Putinom rekao da Peking podržava održavanje međunarodne mirovne konferencije za rešavanje situacije u Ukrajini u odgovarajućem trenutku, ako je priznaju Moskva i Kijev i pod uslovom njihovog ravnopravnog učešća.

Pročitajte OVDE o političkim tenzijama u Evropi uoči izbora 9. juna

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA