Najnovije

EVROPA U PREDIZBORNOM HAOSU: Le Penova pozvala Melonijevu na ujedinjenje!

Liderka francuske krajnje desnice Marin Le Pen predložila je italijanskoj premijerki Đorđi Meloni da udruže snage pred evropske parlamentarne izbore koji će biti održani 9. juna, piše Gardijan.
Marin Le Pen

Marin Le Pen

Taj potez usledio je pošto su evropske stranke levog centra ponovile upozorenje predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen da neće podržati njenu kandidaturu za drugi mandat, ukoliko to podrazumeva podršku partija krajnje desnice, uključujući partiju Đorđe Meloni - Braća Italije.

"Sada je vreme da se ujedinimo, to bi bilo od velike pomoći. Ako uspemo, možemo da budemo druga grupa u Evropskom parlamentu. Mislim da ne bi trebalo da propustimo ovakvu priliku", rekla je Le Pen za Korijere dela sera.

Poziv Le Penove je usledio nakon što je Nacionalno okupljanje saopštilo da više neće da bude u istoj grupi sa krajnje desničarskom Alternativom za Nemačku (AfD) u Evropskom parlamentu.

Grupa krajnje desnice u Evropskom parlamentu "Identitet i demokratija" izbacila je ranije AfD kao previše ekstremnu stranku.

Gardijan piše da se smatra da je malo verovatno da će se predlog Le Penove ostvariti s obzirom na frakcijska rivalstva stranaka. Analitičari navode da će uloga Melonijeve u procesu posle izbora za Evropski parlament biti ključna.

Izbori za Evropski parlament biće održani 9. juna.

Pročitajte OVDE o slanju francuskih vojnika u Ukrajinu

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA