Najnovije

STOLTENBERG PREŠAO SVAKU MERU: Evo šta kaže Lavrov!

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg prekoračio je svoja ovlašćenja govoreći o pravu Ukrajine da udari teritoriju Rusije zapadnim oružjem, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Sumnjam da generalni sekretar može da preuzme takvu odgovornost, da govori u ime članica bloka, kada se o toj temi razgovaralo u okviru NATO-a. Ne mislim na nivou sekretarijata i generalnog sekretara, već unutar bloka, koji uključuje zemlje članice, a on sprovodi njihovu volju. Mislim da je prekoračio svoja ovlašćenja", kazao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, Stoltenberg, koji je dao takvu izjavu o udarima na rusku teritoriju, "već je bio pod opsadom samih članica NATO-a".

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je saveznike da povuku zabranu Ukrajini da koristi oružje Alijanse u napadima na vojne ciljeve na teritoriji Ruske Federacije.

"Sada kada se vode mnoge borbe u Harkovu, blizu granice, uskraćivanje mogućnosti Ukrajini da koristi ovo oružje protiv legitimnih vojnih ciljeva na ruskoj teritoriji im otežava odbranu", rekao je on u intervjuu za "Ekonomist".

List navodi da je Stoltenbergova jasna meta, bila politika koju vodi predsednik SAD DŽozef Bajden, a kojom on određuje ciljeve koje Ukrajina može da napadne američkim naoružanjem.

Ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani insistirao je na tome da oružje koje Italija šalje Kijevu mora da se "koristi samo u Ukrajini".

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA