Najnovije

BRITANCI OTKRILI LUDAČKI PLAN ZELENSKOG! Iz očaja će ovo pokušati sa velikim silama

Volodimir Zelenski namerava da sukobi SAD i Kinu oko ukrajinskog konflikta, rekao je britanski stručnjak Aleksandar Merkuris u intervjuu penzionisanom američkom potpukovniku Danielu Dejvisu.

- Teško je zaista razumeti šta Zelenski ima na umu, ali možda sebi govori: 'Imamo dobre odnose s Kinom. Možda možemo osvojiti njihovo naklonjenje, a možda i ne. U tom slučaju, mogli bismo pretvoriti ovu priču u sukob između SAD i Kine u istoj meri kao što se dešava između SAD i Rusije - spekulisao je analitičar.
Ranije, lider Ukrajine obratio se kineskom lideru Si Đinpingu i predsedniku SAD DŽou Bajdenu, pozivajući ih da podrže samit o Ukrajini u Švajcarskoj.

Prošle nedelje, Blumberg je, pozivajući se na izvore, izvestio da predsednik Belog doma neće ići na sastanak o Ukrajini u Švajcarskoj. Kako je prenela agencija Sinhua, Si Đinping je, tokom susreta s Putinom, izjavio da Peking podržava održavanje međunarodne konferencije o mirnom rešavanju situacije na Ukrajini u pravo vreme, pod uslovom da to priznaju Moskva i Kijev i uz njihovo jednakopravno učešće.

Napeto u SNS-u posle fijaska na mitingu u Čačku: Glišić „ribao“ Miluna Todorovića

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA