Najnovije

PIKSI OTPISAO DEVETORICU FUDBALERA! Dva velika iznenađenja - išli u Katar, ne idu u Nemačku!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je danas konačan spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj i mnoge je iznenadio svojim izborom. Samo deset dana pošto je objavio širi spisak od 35 fudbalera koji su u konkurenciji za EURO2024, Piksi je lako presekao na koju devetoricu ne računa i "uzburkao strasti".

U poslednjem intervjuu pred finalni spisak, Piksi je naglasio da će bez obzira na imena mnogi navijači pričati da je "svakako iznenadio", ali za neke stvari su sigurno potrebna razjašnjenja. Piksi je odlučio da na turnir vodi čak trojicu fudbalera iz Superlige, koju je neretko kritikovao zbog manjka kvaliteta, dok se istovremeno zahvalio dvojici igrača "srednjih godina" koja su bila na gotovo svakom spisku od njegovog dolaska na kormilo reprezentacije 2021.

Tako na spisku nema Nemanje Radonjića iz Majorke, koji je do sada upisao čak 44 nastupa za državni tim, a koji je bio deo tima i na Mundijalima u Rusiji i u Kataru. Razlog zbog kog je "precrtan" je verovatno mala minutaža, a nakon ove informacije čak je Radonjić odlučio da više ne igra za "orlove" dok je Piksi selektor.

Najveće iznenađenje selektora je izostavljanje Strahinje Erakovića iz Zenita, pošto je u mnogim projekcijama bio viđen čak i kao starter reprezentacije. Iza njega je šampionska sezona u Rusiji, a bio je redovan na prethodnom okupljanju "orlova" kada je igrao u obe prijateljske utakmice - i protiv Rusije i Kipra. Do sada je nastupio osam puta za Srbiju, ali prednost će sada imati Pavlović, Milenković, Veljković, Babić, Spajić i Stojić.

Uz njega, od odbrambenih igrača otpisan je i mladi Jan-Karlo Simić (Milan), odnosno "višak" među golmanima bio je Aleksandar Jovanović iz Partizana. U veznom redu "otpao" je Saša Zdjelar (CSKA), kao i igrači iz Superlige. Prekobrojni su Aleksandar Ćirković (TSC), Matija Gluščević (Radnički 1923) i Samed Baždar (Partizan), koji su doduše verovatno i pozvani samo kako bi im selektor pokazao da računa na njih. Isto se odnosi i na mladog napadača Vojvodine Mihaila Ivanovića koji je bio na širem spisku, odnosno bolje rečeno među pretpozivcima.

Već danas grupa od 16 reprezentativaca će početi pripreme u Staroj Pazovi i imaće trening od 17 časova, a ostali igrači će se pridružiti do 2. juna. Fudbaleri potom odlaze u Beč gde će 4. juna igrati protiv Austrije, a onda će 8. juna na megdan Švedskoj. Vraćaju se u Beograd posle meča i u Nemačku odlaze 11. juna i biće smešteni u Augzburgu.

U grupnoj fazi Evropskog prvenstva, Srbija igra 16. juna protiv Engleske, 20. juna protiv Slovenije i 25. juna protiv Danske.

Prekretnica na frontu! Velika pobeda na pomolu, oglasila se Rusija: Ovaj grad će uskoro biti oslobođen!

Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA