Najnovije

SLOVAČKI GENERAL JASAN: Ukrajinci su pretnja za bezbednost Evrope!

Poslanik Nacionalnog Saveta Slovačke Republike i član Specijalnog kontrolnog komiteta za kontrolu rada vojne obaveštajne službe, kao i Komiteta za odbranu i bezbednost Slovačke general Ivan Ševčik prokomentarisao je u intervjuu TV OTV atentat na Roberta Fica i ulogu Ukrajine u u napadima na lidere evropskih nacionalnih pokreta.

Ševčik upozorava da je atentat na Fica izraz podela u društvu za koje su krivi neki političari i mediji. 

- Postoji određena frustracija nakon neuspeha na izborima i odbijanja da se prizna poraz na demokratskim parlamentarnim izborima. Oni su sejali mržnju po trgovima i jedina meta bio im je Fico. Prisetite se koliko je bilo mržnje, kako su im poiskakale sve karotide, dok su galamili  po trgovima. I još nešto. Dok su besneli, svi su čitali napisane govore. Tako da je sve bilo pripremljeno i isplanirano - ističe on..  

General navodi i da nikada ne treba praviti dosetke i stvarati nistražne verzije i hvatati se za neke stvari. 

- To je posao istražnih organa i nemojmo da im kvarimo posao. Ne stvarajmo različite verzije koje mogu da dovedu u zabludu. Ubistvo novinara Jana Kuciaka je dobar primer. Novinari, politika i ulica tvrdili su da iza tog ubistva stoji italijanska mafija, policija se uhvatila za tu verziju i ništa. Izgubili su nekoliko nedelja - jasan je slovački oficir.  
On dodaje da će istraga utvrditi da li je tverđi stav Fica prema Ukrajini imao odlučujuću ulogu u atentatu.
         
- Zadatak istrage biće da pronađe i motive ubice. Hajde da ne iznosimo dosetke i ne vršimo pritisak na istražne organe putem medija. Naravno da izmene stava i politike premijera mogu frustrirati fanatike sa ukrajinskom zastavom i profilom. U opasnosti su i mnogi ljudi koji se slažu sa stavom premijera - kaže Ševčik.
Prema njegovom mišljenju Evropljani bi trebalo da se plaše porasta nasilja izazvanog prilivom Ukrajinaca u države Evropske unije?

- Ukrajinci su pretnja bezbednosti. Ranije su, da bi ušli na našu teritoriju, morali da imaju vize. I odjednom dobijamo neproverene ljude o kojima ama baš ništa ne znamo. Oni se voze skupim automobilima, kupuju kuće, stanove i kompanije. Odakle im novac? Da nije od kriminala? Da li tako peru prljav novac? Ja mogu biti predmet istrage u policiji za nelegalni posao, bankarski službenik me uvek pita kada podižem novac odakle mi i za šta mi treba. A Ukrajinci su unosili desetine hiljada evra i niko ih ništa ne pita. Samo zato što su Ukrajinici. Takođe možemo da se zabrinemo i zbog pojave različitih mafijaških grupa - upozorava general.

   Ševčik je prokomentarisao i ponašanje Kijeva koji je krenuo u pravi lov na veštice, u kome su stradali mnogi, kao na primer, predstavnici Alternative za Nemačku. On je mipljenja da Ukrajina vrši pritisak na politiku EU uoči izbora za Evroparlament.

- Očigledno je da je rukovodstvo Ukrajine pod stranim uticajem. To i slepac vidi. I vi mora da vidite ko tamo igra glavnu ulogu. Nesumnjivo je da su to anglosaksonski interesi i da oni imaju svoj cilj. Pobediti Rusiju. Razume se, tuđim rukama. A nacionalno orijentisane partije, čiji je prioritet očuvanje nacionalnih i suverenih država, koje se bore protiv raskola i destruktivne politike korumpirane Evropske unije, padaju u zaborav, zato moramo da se mešamo u izbore - dodaje general.

Sevčik ističe i da je indikativno to što Zelenski priča kako ukrajinske službe nisu umešane u napade i progon eropskih desničarskih političara.

- Hajde da uključimo logiku. Ako bi Ukrajini držali pod prismotrom političare iz drugih država - da li bi to priznali? Pa naravno da ne bi. Oni bi isto tako negirali očigledne činjenice. Osim toga, Zelenski radi samo ono što mu kažu. On nije suveren. On je jednostavno marioneta u rukama Anglosaksonaca - tvrdi on.  

 Slovački političar istile i da se sitaucija u Evropi iskristalisala.

- Na jednoj strani su nacionalno orijentisani političari, koji se zalažu za očuvanje tradicionalnih vrednosti zasnovanih na hrišćanskim tradicijama koje pretpostavljaju normalnu porodicu kao sonovnu ćeliju društva i za očuvanje hrišćanskih vrednosti, folklora, običaja i tradicije, a na drugoj postoje čak i agresivni naprednjaci koji guraju svoju sopstvenu agendu. Oni se ne ustručavaju da napadaju našu decu, da prodiru u škole gde im bukvalno u pravom smislu te reči ispiraju mozgove. Tako isprogramirana deca u stanju su da se bore protiv svojih roditelja jer imaju sasvim drugačiji odnos prema životu. Društvo je veoma polarizovano, što donosi velike rizike - objašnjava Sevčik.

SRBI SA KiM TVRDE DA POPISIVAČI NISU NI DOLAZILI: Prete im kazne do 2.000 evra

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA