Najnovije

NESTOROVIĆ: Ne podržavamo nijednu listu u Novom Sadu - očekujemo preko 10% u Beogradu!

Branimir Nestorović je izjavio da njegov pokret neće podržati nijednu listu u Novom Sadu, iako je bilo špekulacija u medijima da bi "Mi - Snaga naroda" mogli dati podršku jednoj od lista.
Nestorović

Nestorović

Samo nekoliko dana nakon što je objavljen snimak na kojem Nestorović govori da su u pregovorima da podrže jednu „ozbiljnu opozicionu listu u Novom Sadu“ sa kojom bi mogli da imaju saradnju i u kasnijem periodu, lider pokreta „Mi Snaga naroda“ kaže da se ne seća da je rekao da će nekoga podržati, prenosi 021.rs.

„Ono što su razne novine pisale o meni konkretno, delimično i o pokretu, spada u kategoriju najnižeg novinarstva koje postoji, sa tezom da ja podržavam neke soroševce, pri čemu se ja ne sećam da sam rekao da ćemo mi podržati nekoga. Mi u Novom Sadu nećemo nikog podržati zato što smatramo da su izbori u Novom Sadu potpuno neregularni i mi smo tražili izjašnjenje Ustavnog suda i Višeg suda u Beogradu da se ti izbori ponište, zato što je učinjena diskriminacija našeg prava“, navodi Nestorović.

Nestorović je prethodno rekao da se razgovara o podršci jednoj listi kako 10 odsto glasova podrške koje ima u Novom Sadu ne bi bilo „bačeno u vetar“.

Nestorović je na današnjoj konferenciji za medije rekao da je prošlao „toplog zeca“ u ovom izbornom ciklusu, a da je sve rezultiralo odbijanjem lista ili onemogućavanjem pokreta „Mi Snaga naroda“ da podnesu izbornu listu.

Podsetimo, Nestorović je podneo tužbu protiv Srbije i Gradske izborne komisije zbog toga što im je odbijena lista za Novi Sad.

Formalni razlog za odbijanje je bio taj što nisu imali dovoljnu zastupljenost žena na listi.

Podsetimo, poslednja istraživanja iz marta pokazuju da je „Mi snaga naroda“, uprkos podelama unutar pokreta, zadržala podršku u Novom Sadu i da bi najverovatnije prešla cenzus.

Faktor plus procenjuje da Nestorovićev pokret ima 3,2 odsto podrške, dok Nova srpska politička misao toj grupi građana daje čak 7,5 procenata.

S obzirom na to da je na decembarskim izborima u Novom Sadu razlika između koalicije okupljene oko vlasti i najveće opozicione liste bila oko 10.000 glasova, tumačilo se da bi upravo Nestorovićev „igrač“ u Novom Sadu mogao da bude tas na vagi.

„Očekujemo 10 do 15 odborničkih mandata u Beogradu, vlast i opozicija su prozapadni“

Predstavnici izborne liste „Mi snaga naroda prof. dr Branimir Nestorović“ saopštili su danas da očekuju da će osvojiti 10 do 15 odborničkih mandata u Beogradu.

Dodali su da je njihova pozicija nepromenjena, jer, kako su naglasili, ne sviđa im se „ni levi ni desni blok“ i smatraju da su i vlast i prozapadna opozicija – „prozapadni“.“Ako opet bude opredeljivanje, mi uvek imamo jasnu poruku za sve i ona i sad važi. Ako budemo imali 15 odbornika, ako Bog da i više, nek nas podrže da napravimo manjinsku vlast u Beogradu“, rekao je Nestorović na konferenciji za novinare, na pitanje sa kim bi mogli da sarađuju posle beogradskih izbora.

On je naveo da je samo njihov kandidat za gradonačelnika, Borislav Antonijević, na sinoćenjem televizijskom predstavljanju nekoliko kandidata, pokazao da zna o čemu priča.

Prema rečima Nestorovića, jako je čudno da prozapadna opozicija izlazi na jednoj listi u Novom Sadu, dok to nije slučaj u Beogradu iako je tu vlast najslabija, što liči na dogovor sa vlastima.

Nestorović je naglasio da je vlast prema njima uvela potpuno medijsku blokadu, ali je napravila „stratešku grešku“, jer je krenula da ih intenzivno napada i time skrenula pažnju javnost na to da i oni učestvuju na izborima.

Kako je naglasio, u tim napadima vlast se koristi najgorim lažima da je ta lista za nezavisno Kosovo i da podržava Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, dodajući da su se u pokretu okupili ljudi upravo kako bi se borili protiv takvih zalaganja i tvrdnji.

Antonijević je naveo da je pokret poslao materijal misiji Srbije u Savetu Evrope (EU) i Ujedinjenim nacijama (UN) i na stotine drugih međunarodnih adresa, zašto Kosovo ne može da bude država.

Poslanik Aleksandar Pavić je rekao da je „još 2006. izdao knjigu u kojoj pobija laž da se u Srebrenici desio genocid“, koja je imala tri izdanja, kao i da se sada sprema četvrto sa predgovorom Nestorovića.

Pavić je naglasio da su „izborni uslovi neregularni, sa pečatom odobravanja američkog ambasadora Kristofera Hila, ali da je jedino gore od ovih izbora njihov bojkot“.

Pogledajte OVDE šou koji je izvela Milica Zavetnica na Pinku

Izvor: N1 / Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA