Najnovije

SNAŽNE EKSPLOZIJE NAKON NAPADA RUSA! Uništen arsenal naoružanja u Rovenjskoj oblasti

Kroz teritoriju na kojoj se nalazi 430. arsenal, prolazi železnička pruga koja se često koristi za dopremanje naoružanja i municije.

Posle napada na arsenal naoružanja jedne od jedinica ukrajinske vojske u gradu Sarni u Rovenjskoj oblasti, usledila je snažna eskplozija, saopštio je koordinator organizacije koja deluje u interesu ruskih vlasti na teritoriji pod kontrolom Ukrajine Sergej Lebedev, pozivajući se na izveštaje svojih saboraca, prenose RIA Novosti.

"Lokalno stanovništvo je tokom noći prijavilo dve ozbiljne eksplozije. Obe eksplozije su se desile na zapadnoj strani grada, gde se nalazi 430. arsenal vojne jedinice A-0153. Tokom druge eksplozije čula se jaka detonacija i došlo je do velikog plamena", rekao je Lebedev.

Grad Sarni je, kako je objasnio Lebedev, važno logističko čvorište. Lokalni ogranak pomenute organizacije je više puta izveštavao o prisustvu stranaca u gradu. Takođe, kroz teritoriju na kojoj se nalazi 430. arsenal, prolazi železnička pruga koja se često koristi za dopremanje naoružanja i municije.

Kao odgovor na neprijateljske napade na civilne ciljeve, ruska vojska redovno izvodi vazdušne napade na lokacije na kojima je skoncentrisana živa sila i oprema Oružanih snaga Ukrajine, kao i na objekte u kojima su smešteni strani plaćenici.

GORE NATO OKLOPNA VOZILA: Pucaju sve tačke otpora i uporišta (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA