Najnovije

ZELENO SVETLO AMERA ZA UBIJANJE CIVILA: Žao nam je što ginu, ali Izrael ima pravo da napada Hamas!

Administracija predsednika SAD DŽozefa Bajdena duboko žali zbog tragičnog gubitka života tokom izraelskog napada na izbeglički kamp u gradu Rafa u južnoj Gazi, u kojem je u nedelju ubijeno najmanje 45 osoba, rekao je portparol Stejt departmenta Metju Miler, napomenuvši ipak da "Izrael ima pravo da krene za Hamasovim teroristima odgovornim za hladnokrvno ubistvo civila".

- Kao što smo ranije rekli, Izrael ima pravo da krene za Hamasovim teroristima odgovornim za hladnokrvno ubistvo civila, što je izgleda bio cilj Izraela ovde, a i Hamas bi trebalo da prestane da se krije iza civila u Gazi. Ali Izrael takođe ima obavezu da učini sve što je moguće kako bi minimizirao štetu nad civilima dok izvodi svoje operacije - naveo je Miler.
Portparol Stejt departmenta je naglasio da su SAD u kontaktu sa izraelskim vlastima od napada u nedelju uveče i dodao da Vašington neće vršiti dalje procenu po tom pitanju dok izraelska vojska ne završi istragu, prenosi "Tajms of Izrael".

Upitan o izveštajima da je u utorak u Rafi ubijena 21 osoba, Miler je rekao da je svestan medijskih navoda, kao i da izraelska vojska poriče ubistva. Dodao je da su SAD zatražile dodatne informacije od Tel Aviva.

On je naglasio da izraelske operacije u Rafi još nisu prešle "u ono što SAD definiše kao veliku ofanzivu".
- Nastavljamo da podržavamo njihove snage dok legitimno progone teroriste Hamasa, a to naravno uključuje upotrebu oružja koje je obezbedila Amerika. Očekujemo ipak da se to učini na način koji minimizira štetu nad civilima - zaključio je Miler. 

"Al DŽazira" je javila da je u utorak ubijena najmanje 21 osoba, a da su desetine ljudi ranjeni u novom izraelskom napadu na naselje Al-Mavasi u zapadnom delu grada Rafa na jugu Pojasa Gaze.

U prethodnom izraelskom napadu na izbeglički kamp u Rafi u nedelju, ubijeno je najmanje 45 osoba, uglavnom žena i dece, dok je više od 250 Palestinaca ranjeno. Taj napad se dogodio u blizini logističke baze Agencije UN za palestinske izbeglice (UNRVA) u Tal al-Sultanu, a taj potez Izraelaca naišao je na osude međunarodne zajednice.

SNAŽNE EKSPLOZIJE NAKON NAPADA RUSA! Uništen arsenal naoružanja u Rovenjskoj oblasti

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA