Najnovije

LAVROV DAO OPASNO TUMAČENJE: Dostava F-16 aviona je signal da je NATO spreman na sve!

Rusija će snabdevanje Ukrajine borbenim avionima F-16 smatrati namernim signalom NATO-a da je spreman na sve pa i u "nuklearnoj sferi", rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i dodao da će američki avioni biti uništeni na isti način kao i sve drugo naoružanje ukrajinske vojske i neće promeniti situaciju na frontu.
Lavrov

Lavrov

Američki lovci F-16 su dugo bili glavna isporuka u okviru takozvanih zajedničkih nuklearnih misija NATO-a, stoga Rusija zaključuje da je snabdevanje Kijeva upravo tim avionima namerni signal Alijanse u "nuklearnoj sferi", objasnio je ruski ministar.

"Pokušavaju da nam objasne da su SAD i NATO spremni bukvalno na sve u Ukrajini", istakao je Lavrov, upozorivši da će "ove letelice će biti uništene, kao i druge vrste naoružanja koje zemlje NATO-a isporučuju Ukrajini“ i da F-16 ne može da promeni situaciju na frontu.

Zapad, dodaje Lavrov, pokazuje nezainteresovanost za završetak sukoba u Ukrajini, jer nastavlja da pumpa kijevski režim sve destruktivnijim vrstama oružja.

"Ipak se nadamo da će rusko-beloruske vojne vežbe sa nestrateškim nuklearnim oružjem, koje se održavaju ovih dana, urazumiti naše protivnike i da će ih podsetiti na potencijalne katastrofalne posledice dalje nuklearne eskalacije", poručio je šef ruske diplomatije.

Pročitajte OVDE o pokušajima otimačine srpskih svetinja na Kosmetu

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA