Najnovije

(NE)MOGUĆE: Mask postaje Trampov savetnik!?

Ako republikanski predsednički kandidat Donald Tramp ponovno osvoji Belu kuću na izborima u novembru, postoji mogućnost da milijarder Ilon Mask postane njegov politički savetnik, piše Volstrit DŽornal, pozivajući se na poznavaoce prilika u Trampovom timu.
Mask

Mask

Prema saznanjima koje ima Volstrit džornal, Donald Tramp i Ilon Mask razgovarali su o načinima na koje bi Mask, koji vodi platformu X, SpaceX i Teslu, imao „formalni doprinos i uticaj“ na ekonomske politike i bezbednosne politike na granicama.

Navodno je Mask, koji je poslednjih godina naklonjeniji republikancima, obavestio Trampa da sprovodi kampanju uveravanja moćnih američkih poslovnih lidera da ne podrže demokratskog predsednika Bajdena, koji je pobedio Trampa na izborima 2020. i traži drugi mandat.

Tramp i Mask su, piše Volstrit džornal, razgovarali i o finansiranju „projekta za sprečavanje biračke prevare“.

Trampovi i Maskovi predstavnici za medije nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar, kao ni predstavnici Bajdenove kampanje.

Ipak, portparol Trampove kampanje Brajan Hjudž rekao je za Volstrit džornal da će samo Tramp odlučiti „koju će ulogu određeni pojedinac igrati u njegovom predsedništvu“.

Izvor: RTS 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA