Najnovije

NU, JADAN: Uskoro hapšenje Mila Đukanovića - "glasina" stiže iz Zagreba!

Pozivajući se na tzv. čaršijske priče, hrvatski Jutarnji list piše da bi narednih dana mogao biti uhapšen bivši predsednik i premijer, te osnivač Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović.
Ničija nije gorela do poslepodne...

Ničija nije gorela do poslepodne...

Autor teksta Vlado Vurušić piše da je to doznao iz "dobro obaveštenih izvora u Podgorici bliskih tom nekadašnjem crnogorskom lideru".

"Dakle, kako se priča po Podgorici, državno tužilaštvo, koje je sada pod kapom vladajuće prosrpske koalicije, to bombastično hapšenje priprema nakon što se navodno dogovorilo s nedavno iz Velike Britanije izručenim 'biznismenom' Duškom Kneževićem koji je navodno pristao da sarađuje i bude 'zaštićeni svedok pokajnik'", piše list.

Napominje da je to, "naravno, sve to pod trostrukim 'navodno' i 'priča se', ali Podgorica je mali grad i nešto tako ne bi bilo nešto neočekivano".

"Konačno, predstavnici radikalne prosrpsko-proruske opcije Milan Knežević i četnički vojvoda Andrija Mandić, sada na poziciji predsednika Skupštine, stalno su u predizbornim nastupima obećavali da će 'Đukanovića smestiti iza rešetaka', a sada kada imaju potpunu vlast u svojim rukama, moguće je da su se odlučili na taj korak", navodi Vurušić.

Crnogorski biznismen i predsednik Atlas grupe Dušan Knežević je u prvom oglašavanju iz pritvora u Spužu, nakon izručenja iz Velike Britanije, za portal  RTCG demantovao da želi da bude zaštićeni svedok, jer bi time, kako kaže, priznao da je kriv za ono što ga je nekadašnja vlast predvođena Đukanovićem optužila.

Duško Knežević je u juče objavljenom intervjuu rekao da je spreman da iznese još neke informacije i dokaze u vezi sa poslovima "familije Đukanović", ali da to neće učiniti dok je u zatvoru.

Za Duškom Kneževićem, koji je i državljanin Velike Britanije, poternica je raspisana pre pet i po godina, kada je na vlasti bila DPS i Milo Đukanović, koji je, inače, bio veoma blizak sa Kneževićem.

Duško Knežević je pre izručenja Podgorici izjavio da u Crnu Goru želi da se vrati da spase što se spasiti može od njegove imovine, koja je tokom njegovog odsustva ugrožena i devastirana, zbog čega je pokrenuo i arbitražni postupak, ali i da sa sebe skine krivicu koja mu je nametnuta za više navodnih krivičnih dela.

Duško Knežević je više puta tokom pet i po godina izražavao želju da se vrati u Crnu Goru pod uslovom da mu država garantuje bezbednost.

Osim početne spekulacije o mogućem hapšenju Đukanovića, Vurušić se dalje u tekstu bavi Milanom Kneževićem, Andrijom Mandićem, odnosnom predsednika i premijera Crne Gore, Jakova Milatovića i Milojka Spajića i ukupnom trenutnom političkom situacijom.

Zaključuje da bi hapšenje Mila Đukanovića bio prvorazredni događaj s mogućim dalekosežnim posledicama jer evidentno je da to hapšenje i eventualni proces ne bi imali samo "kriminalni beleg" nego bi nosili i veliki politički teret obračuna, kako navodi, "sadašnjih prosrpskih vlasti da razbiju svoje procrnogorske suparnike".

"I moglo bi dodatno izazvati sukobe u ionako rastrojenom i raskoljenom crnogorskom društvu", naveo je Vurušić.

Pročitajte OVDE o prodoru ruske armije kod Ugledara

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA