Najnovije

SERIJA NAPADA RUSKE ARMIJE! Različiti delovi teritorije i razvlačenje ukrajinske armije

Ruske trupe su izvele seriju ciljanih udara na različite ciljeve na teritoriji Ukrajine, uključujući okupirane delove Hersonske i Zaporoške oblasti.

Udari su ponovo pogodili aerodrom Starokonstantinov, kao i infrastrukturne objekte u Odeskoj oblasti. Ovi napadi su deo šire operacije sa ciljem oslabljivanja ukrajinskih odbrambenih sposobnosti i logistike.

Ukrajinske snage su pokrenule masivan kombinovani napad na poluostrvo Krim, koristeći rakete i čamce bez posade. Iako je većina napada presretnuta, na kopnu i na moru je zabeleženo nekoliko oštećenja. Ovaj napad predstavlja ozbiljnu pretnju po stabilnost regiona i pokazuje rastuću napetost u sukobu.

U pravcu Bahmuta, ruske trupe napreduju u okolini Kleščejevke i Bogdanovke, dok se teške borbe vode izvan Časovog Jara. Na Avdejevskom pravcu, ruski napredak je zabeležen u oblasti između Solovjeva i Berdičija, a borbe se nastavljaju u okolini Očeretina.

Oružane snage Rusije kreću se severno i južno od Netajlova, proširujući zonu kontrole u okolini sela. Takođe, na deonici Novomihajlovka-Vladimirovka u pravcu Ugledarskog, jurišne grupe su zauzele nekoliko šumskih pojaseva, ojačavajući svoje pozicije.

RUSKE TRUPE SRAVNILE FRONT U OBLASTI VOLČANSKOG I HARKOVA! Napreduju sve brže i "čiste naciste"

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA