Najnovije

ORBAN: Evropski ratni voz nema kočnice, vreme je za egzorcizam!

Budimpešta neće ići na istok, a mađarska deca neće ginuti po Ukrajini, poručuje premijer ove zemlje.

Evropa se sprema za rat, a iako "njen ratni voz nema kočnice i mašinovođa je poludeo", mađarska vlada zna kako to da spreči, poručio je mađarski premijer Viktor Orban, tokom Marša mira na Margaretinom ostrvu u Budimpešti, a prenosi "Mađar nemzet".

"Na vreme smo otkačili mađarski vagon sa voza koji se kretao ka samouništenju nacija i spasili mađarsku decu iz ruku 'džender' aktivista. Nećemo dozvoliti ni da se naša deca i unuci šalju na ukrajinski front", poručio je Obran, ističući da je mađarska vlada jedina nada za mir.

Van rata Budimpešta može ostati samo ako mađarski birači ojačaju vladu i ostvare najveću izbornu pobedu u Evropi, tvrdi Orban, dodajući da, ako levica pobedi, "pitanje je vremena kada će nas sustići rat".

On očekuje da će na jesen, posle izbora za Evropski parlament i predsedničkih izbora u SAD,  biti formirana zapadna transatlantska koalicija za mir koja će pomoći u rešavanju sukoba u Ukrajini.

"Evropa je pre Prvog svetskog rata bila gospodar sveta, posle Drugog svetskog rata više nije bila gospodar ni sama sebi, okupirale su je strane sile na Zapadu i Istoku. Sada smo druga svirala. Ni posle rata Evropa neće biti u orkestru koji daje ritam svetu, ako takav orkestar uopšte postoji. Mi Mađari ne možemo ništa da dobijemo, ali možemo sve da izgubimo", podvukao je Orban, podsećajući da je u Prvom svetskom ratu dve trećine mađarske teritorije zauzeto, u Drugom svetskom ratu njihova vojska uništena na tuđoj teritoriji, otadžbinu nije imao ko da brani.

A sada se, kaže, od Mađara ponovo očekuje da ratuju.

"Ne idemo na istok treći put, ne idemo ponovo na ruski front, bili smo tamo i ranije, a tu nemamo šta da dobijemo", istakao je.

Mađari se, kaže, neće žrtvovati da bi ratni špekulanti mogli da ostvare profit.

"DŽordž Soroš je pre 30 godina napisao svoj scenario po kome se Rusija može pobediti zapadnom tehnologijom i istočnoevropskim ljudstvom, a nedostatak radne snage popuniti migracijom", podsetio je Orban dodajući da iako mnogi veruju da zlo ne postoji, ono stoji iza svetskih ratova- "a sada je vreme za egzorcizam".

"Pokažimo Sorošu gde živi bog Mađara", poručio je.

UBIJEN, UHAPŠEN ILI NEGDE PIJE? Gde je nestao Zalužni

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA