Najnovije

POLITIKO: Bajden "ne pomaže Ukrajini", već vodi proksi rat protiv Rusije

Američki predsednik DŽo Bajden je svojom odlukom da dozvoli oružanim snagama Ukrajine da udare američkim oružjem na teritoriju Ruske Federacije dodatno uvukao SAD u sukob u Ukrajini, piše Politiko.
Bajden

Bajden

Odluka pokazuje koliko se Bajden udaljio od svojih prvobitnih planova da se ne meša u sukob i da ga ne pogoršava, napominje izdanje.

„Za osobu koja je stupila na dužnost želeći da stabilizuje odnose sa Rusijom i čiji je cilj bio da izbegne treći svetski rat ovo je prilično veliki rizik.”, piše Politiko.

“Nakon pritiska svojih saradnika, kolega članova stranke i stranih lidera, demokrata Bajden je „polako i postepeno prešao sve crvene linije koje je povukao“ o umešanosti SAD u sukob u Ukrajini. Ovo ponovo pokazuje „koliko često Bajden menja mišljenje o nekada tabu idejama koje su predložili ukrajinski političari kako se menja situacija na bojnom polju“, navodi Politiko.

Sjedinjenim Državama postaje sve teže da brane svoju „glavnu tezu“ – da navodno „samo pomažu Ukrajini da se odbrani, a ne da započinju proksi rat u senci“.

Pročitajte OVDE o informaciji da su francuski vojnici već krenuli u Ukrajinu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA