Najnovije

TOTALNO DEVASTIRANJE KOD LAVOVA: Uništen aerodrom spreman za F-16

Ruske trupe pogodile su vojni aerodrom u Lavovskoj oblasti koji je ukrajinska vojska pripremala za američke lovce F-16 kao i skladišta i fabrike sa zapadnom vojnom tehnikom, potvrdio je koordinator organizacije koja deluje u interesu Rusije na teritorij Ukrajine Sergej Lebedev.

Serijom napada pogođen je aerodrom u blizini grada Strija u Lavovskoj oblasti, rekao je Lebedev i potvrdio da je bilo četiri udara.

Pored aerodroma, na udaru su se našli i skladišta bivšeg inžinjerijskog bataljona, a članovi organizacije javljaju da je odjeknula snažna eksplozija.

Druga meta bila je fabrika za popravku automobila na čijoj teritoriji se, kako javljaju članovi organizacije, nalazila zapadna vojna tehnika.

Pored toga, ruske snage pogodile su i lavovski bataljon radio-tehničke brigade protivvazdušne odbrane, koji se nalazi u blizini aerodroma.

Kao odgovor na neprijateljske napade na civilne ciljeve, ruska vojska redovno izvodi vazdušne napade na lokacije na kojima je skoncentrisana živa sila i oprema Oružanih snaga Ukrajine, kao i na objekte u kojima su smešteni strani plaćenici.

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA