Najnovije

DODIK: Oni koji danas vladaju Evropom nemaju podršku naroda

Prvi intervju predsednika Republike Srpske Milorada Dodika nakon dolaska iz Sankt Peterburga i Beograda.

Radujem se pobedi partija desnice u Evropskom parlamentu kojoj pripada i Alternativa za Nemačku, jer to govori da su aktuelne politike poražene, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu za RTRS i dodao da niska izlaznost ide u prilog te teze.

"Na evropskoj sceni se menjaju politički obrasci, a poslata je i važna poruka, a to je da oni koji danas vladaju Evropom nemaju podršku svoje baze, što je vidljivo nakon izbora za Evropski parlament", istakao je Dodik.

Predsednik RS je rekao da će upravo oni koji nemaju podršku sopstvene baze, pokušati da očuvaju svoje privilegije, ali je činjenica da se promene dešavaju, te kako navodi, dolazi vreme kada će se čuti glas daleko važnijih ljudi.

On je istakao da su, među tim partijama čiji će se glas čuti, i mnogi prijatelji Republike Srpske, a među njima je i premijer Mađarske Viktor Orban.

"Mađarska politika je prijateljska. Pravi izbori su nacionalni, ono što oni zovu nacionalni izbori u okviru država članica, mnoge zemlje će prolaziti kroz to, ali činjenica da vi sada na evropskim izborima nemate podršku aktuelne vlasti, jasno govori o svemu", dodaje Dodik.

On kaže da su trenutni nosioci globalne politike Evropske unije izgubili na političkoj sceni.

"Izgubili su i francuski predsednik Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc. Ako je išta dobro od tih evropskih izbora, jeste o što su počela raščišćavanja na unutrašnjem državnom i nacionalnom nivou", napominje Dodik.

MSP RUSIJE O SREBRENICI: Broj stradalih Bošnjaka falsifikovan i nedokaziv

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA