Najnovije

RAMA NE POPUŠTA: Posetio Prištinu - odbio susret sa Kurtijem

Tenzije...

Premijer Albanije Edi Rama, koji boravi danas u Prištini, odbio je da se sastane sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

To je rečeno u Kurtijevom kabinetu portalu "Reporteri" uz komentar da se na osnovu dnevnog reda čini da se Rama sastaje sa onima za koje smatra da je potrebno da uskladi odnose.

Navedeno je i da su privremene institucije pozvale Ramu da 12. juna prisustvuje jednom događaju, ali da im je rečeno da nije moguće da on bude prisutan.

"Na osnovu dosadašnjeg dnevnog reda, čini se da se u Prištini premijer Albanije Rama sastaje sa onima sa kojima smatra da treba da uskladi svoje odnose. S druge strane, premijer Kurti pozvao je premijera Ramu na aktivnosti povodom obeležavanja 25. godišnjice oslobođenja 'Kosova' 12. juna, a Ramin kabinet nas je obavestio da neće moći da bude prisutan", rekao je portparol tzv. vlade Perparim Krijeziu.

Rama se danas u Prištini sastao sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani.

To nije prvi put da se Rama i Kurti nisu sastali - prethodno se dešavalo da ili Kurti to ne želi ili da ga Rama ignoriše na skupovima, a poslednji put to se dogodilo na samitu EU i Zapadnog Balkana u Kotoru kada je Rama ignorisao Kurtija, a u jednom trenutku čak i odbio da ustane da bi se rukovao sa njim.

Pročitajte OVDE o poseti Tonija Blera privremenim vlastima u Prištini 

Izvor: Tanjug 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA