Najnovije

KURTI SVAKODNEVNO PROVOCIRA! Petković: Beograd će nastaviti politiku zaštite državnih interesa!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti svakodnevno dokazuje da nema problem sa Srbima na KiM tako što ih hapsi, oduzima im imovinu i sprovodi teror svake vrste, a da će njegovi problemi sa srpskim narodom sasvim nestati ako Srba na Kosmetu uopšte ne bude.

- Zbog toga Srbi imaju problem sa Kurtijem koji ih svakodnevno teroriše i ugnjetava - istakao je Petković reagujući na izjavu Kurtija da tzv. Kosovo nema problema sa Srbima u četiri opštine na severu, nego sa zvaničnim Beogradom.
Petković je naglasio da je Kurtijeva šovinistička politika do te mere neprikrivena, da su sve njegove poruke o demokratiji i ljudskim pravima koja se navodno garantuju Srbima ništa drugo do neslana šala. 

- Srbija će nastaviti da vodi legitimnu i na međunarodnom pravu zasnovanu politike zaštite svojih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, a ta politika sasvim razumljivo nervira Kurtija, jer ona je nespojiva sa separatističkim i velikoalbanskim ciljevima vrhuške u Prištini - ukazao je Petković. 
Prema njegovim rečima, Beograd će, uprkos svakodnevnim provokacijama i besmislenim izjavama Kurtija, nastaviti da se zalaže za racionalnu politiku dijaloga, sa ciljem da se Kurti i njegovi separatisti "dovedu k poznaniju prava". 

-Kurti bi, umesto što fantazira o Miloševiću i Putinu, trebalo da povede računa o svom političkom nasleđu, a koje se nažalost zasniva na zveckanju oružjem, potpirivanju etničke netrpeljivosti i prizivanju sukoba, umesto normalizacije odnosa, izgradnje mostova poverenja i potrage za kompormisom - istakao je Petković.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je prethodno da tzv. Kosovo nema problema sa lokalnim Srbima u četiri severne opštine, tvrdeći da im je Priština ponudila prava tako što je omogućila njihovu punu integraciju, preneli su mediji u Prištini.

Kurti je takođe rekao da tzv. Kosovo ima problem sa zvaničnim Beogradom, koji se, kako on tvrdi, nije ogradio od nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića ni od predsednika Rusije Vladimira Putina.

FSB: Kijev i NATO vrbuju migrante za izvođenje terorističkih napada u Rusiji

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA