Najnovije

KURTIJEVA BANDA "OGOLJENA": Audio snimak dokaz podmetačine - meta su Radoičić i Srpska lista (AUDIO)

Srpska lista zatražila je, nakon što se pojavio audio-snimak koji dokazuje da su saradnici Aljbina Kurtija organizovali postavljanje eksploziva pod svoj automobil kako bi za to okrivili Srpsku listu i Milana Radoičića, da međunarodni predstavnici upute izvinjenje zbog ranijih izjava i insinuacija na račun Srpske liste i da javno zahtevaju da se najhitnije pokrenu postupci protiv odgovornih za ta dela.
dr Zlatan Elek, predsednik Srpske liste

dr Zlatan Elek, predsednik Srpske liste

"Organizovana kriminalno-špijunska mreža Kurtijevog režima na severu Kosova i Metohije polako se očigledno razotkriva svakim danom sve više i više", navodi se u saopštenju Srpske liste. 

Kako se dodaje, poslednja u nizu informacija danas se deli na društvenim mrežama u vidu audio snimka na kome se jasno čuje kako su Kurtijevi saradnici na severu, iz opštine Leposavić organizovali postavljanje eksploziva pod sopstveni automobil kako bi za to optužili Milana Radoičića i Srpsku listu. 

"Da stvar bude gora, ovi fingirani događaji neretko su bili osnov da neki ambasadori pozivaju Srpsku listu kako bi reagovali i osudili izmišljene napade, podmetanje eksploziva ili paljevine, što su očigledno činili ljudi bliski režimu u Prištini, što svakim danom postaje očiglednije", navodi se u sapštenju.

Srpska lista očekuje da u ime istine, međunarodni predstavnici pre svega upute izvinjenje zbog ranijih izjava i insinuacija na račun Srpske liste, ali i da javno zahtevaju da se najhitnije pokrenu postupci protiv odgovornih za navedena nedela, a sva ova lica nađu u pritvoru.

"Sa ciljem da se ne dozvoli da ih režim u Prištini i politička podrška zaštite od krivičnog gonjenja", navodi se u saopštenju.

Snimak raskrinkao podvale Kurtijevog režima

Pojavio se audio-snimak koji dokazuje kako je delovala Kurtijeva obaveštajna mreža među pojedinim Srbima na severu Kosova, pišu Novosti.

Na snimku Dragan Aksentijević Kiko poverava svojim prijateljima u kafani kako je Milan Vukašinović Duduk iz Prištine dopremio eksploziv namenjen da minira sopstveni auto.

Kako Aksentijević sam kaže, direktni pomagač Vukašinoviću u tom poslu bio je novopazarac Esko Ručević koji mu je pomogao da eksploziv zajedno sa švercovanom robom iz Prištine dopremi na sever Kosova.

Krajnji cilj je da se za taj čin optuži Milan Radoičić i Srpska lista, koje su želeli da kriminalizuju i predstave kao faktor nestabilnosti na severu Kosova.

Poslušajte audio snimak:

Izvor: Kosovo Onlajn / Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA