Najnovije

Pukovnik zaledio svet! Počinje bitka svih bitaka u Ukrajini, ovo će odrediti dalji tok rata! "Rusi sprovode plan..."

Ukrajinski vojni ekspert, pukovnik Oleg Starikov, ocenio je da do generalne bitke između ruske i ukrajinske vojske može doći kroz tri meseca.

- Rusi sporo napreduju jer sprovode plan koji upravo to predviđa. A kada će biti spremni? Mislim u avgustu ili početkom septembra - naveo je on.

Starikov kaže da je strateška inicijativa sada u rukama ruske vojske.

- Neprijatelj je preuzeo stratešku inicijativu, a mi smo prešli u stratešku defanzivu. Prinuđeni smo na taktiku `klatno`, to jest – na prebacivanje rezervi sa jednog fronta na drugi. Sada Rusi traže naše slabe tačke kako bi probili front na taktičkom, pa na operativno-taktičkom nivou. Odnosno, neprijatelj trenutno sprovodi drugu fazu letnje vojne kampanje koja ulazi u završnu fazu. Glavna operacija, strateška operacija, koja će dovesti do okončanja sukoba, trebalo bi da se odigra u avgustu-septembru - kaže pukovnik.

Starikov nije otišao dalje od ovoga, zato poznati ukrajinski politikolog Konstantin Bondarenko jeste:

- Većina Ukrajinaca čeka mir — barem neku vrstu mira. Računaju da će život – čim ratne operacije prestanu – brzo početi da se poboljšava. Ali, neće biti tako. Mir će teritoriji koja ostane suverena Ukrajina doneti možda i veće probleme od sadašnjih. LJudi će se vratiti sa fronta. Na ruševine države i to će za Ukrajinu biti potencijalni kolektivni Nestor Mahno. Sve vrste „biznismena“ će koristiti ljude koji se vraćaju iz rovova da stvore i privatne vojne kompanije i klasične bande. Tek tada će zapravo početi prave nevolje Ukrajine. Ukrajina će se pretvoriti u Somaliju - zaključuje Starikov.

ŠOK OTKRIĆE BRITANSKOG TAJMSA: Zelenski nije taj koji vodi Ukrajinu! Iza kulisa je čovek koji ima stvarnu moć u Kijevu!

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA