Najnovije

ZELENSKI U BUNDESTAGU: Traži rusku imovinu, a od Nemaca dobija još oružja! (VIDEO)

Predsednik Volodimir Zelenski izjavio je na posebnoj plenarnoj sednici nemačkog Bundestaga da svu rusku imovinu treba iskoristiti bez kompromisa za obnovu Ukrajine.
Zelenski u Bundestagu

Zelenski u Bundestagu

"Rusija mora da snosi punu odgovornost za rat koji je pokrenuo. Rusija mora da počisti ruševine za sobom, mora da plati za agresiju. Moramo da obnovimo život, a ruska imovina koja može da se iskoristi – mora da se iskoristi bez kompromisa sa agresorom. Vreme za kompromise je isteklo baš kada je Putin počeo da pali naša mesta i nagrađuje ubice", naglasio je Zelenski.

Šolc potvrdio raketne sisteme i još ponešto...

Nemačka će u bliskoj budućnosti preneti Ukrajini dodatna sredstva za zaštitu neba i nadam se da će se nemačkoj inicijativi pridružiti i druge zemlje, poručio je kancelar Olaf Šolc otvarajući Konferenciju o obnovi Ukrajine u Berlinu.

"Isporučićemo treći sistem 'patriot', kao i sistem 'iris-T' SLM, 'gepard', projektile i artiljerijsku municiju u narednim nedeljama i mesecima“, najavio je Šolc.

Kancelar je bezbednosni sporazum potpisan između dve države, nazvao garancijom za budućnost Ukrajine i za biznismene koji rade ili planiraju da rade u toj državi.

"Danas u Berlinu nastavljamo da radimo za jaku, slobodnu, evropsku Ukrajinu. Kada govorimo o rekonstrukciji Ukrajine, govorimo o rekonstrukciji buduće nove članice EU", dodao je Šolc.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, prilikom susreta sa nemačkim kancelarom Šolcom, rekao je da je došlo vreme da se Ukrajini da sve oružje potrebno da protera ruske okupacione snage sa ukrajinske teritorije.

Šef države je to zatražio na zajedničkoj konferenciji za novinare sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

"Pitanje je: da li je došao trenutak da nam naši partneri daju sve potrebno oružje da bismo mogli da izbacimo Ruse!"

Napomenuo da je važno da svi pošteno sagledaju stvarnost.

"Ovaj rat se nastavlja samo zato što Putin ima mogućnost da nastavi rat, teror i napade na Ukrajinu. Kada se ograniči sposobnost Rusije da teroriše svoje susede, Rusija će konačno biti prinuđena da pronađe put ka stvarnom miru, jer je to Putinova ključna prednost.

Kontrolisani raketni udari vazdušnim bombama, udaranje bespilotnih letelica... zajedno moramo da obezbedimo zamračenje ruskog terora kako bismo omogućili pravi mir, a zajedno sa Nemačkom to možemo da uradimo", poručio je Zelenski.

Pogledajte govor Zelenskog u Bundestagu:

Izvor: Pravda / RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA