Najnovije

Ministar Momirović: Moguća su brojna poskupljena, pa i veća cena kafe

Živimo u specifičnim vremenima, cena nafte skače, ne smemo da isključimo nijedan scenario, pa ni poskupljenje kafe (od 50 odsto u maloprodajnim objektima koje su mediji najavili za 1. jul), izjavio je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović za RTS, ali i prokomentarisao nove investicije iz Japana, te potencijalni sporazum s Egiptom o slobodnoj trgovini.

"Postoji kriza kada govorimo o logistici, kada govorimo o Vijetnamu, Indoneziji, gde se proizvodi kafa. U Brazilu i Južnoj Americi imaju drugačije izazove. Deluje da će tako biti. Ali mi živimo u specifičnim vremenima. Mi ne živimo u redovnim vremenima. Mi živimo u neposrednom ratnom okruženju", istakao je Momirović.

Dodao je da cena nafte ponovo skače, a da je cena struja za sada stabilna, iako je i to izazov dugoročno gledano, jer postrojenja za proizvodnju u Ukrajini su praktično devastirana.

"Ne smemo da isključimo nijedan scenario. Ozbiljno vodimo politiku ove države, ozbiljno pratimo sve stvari i videćemo. Cena kafe je danas između 150 dinara i 190 za 100 grama. Pratićemo situaciju", kaže Momirović.

Ruska vojska napreduje u svim pravcima

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA