Najnovije

SKANDAL U SARAJEVU: Srbi napustili konferenciju zbog prisustva delegacije Prištine

Srpska delegacija prvo je isprovocirana kada je predstavnicima privremenih prištinskih institucija neovlašćeno dozvoljeno obraćanje na temu bezbednosti.

Prvi dan godišnjeg sastanka predstavnika komisija za odbranu i bezbednost parlamenata Jugoistočne Evrope u Sarajevu obeležile su provokacije i skandali, nakon čega su delegacija Srbije i zamenik predsedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbednosti Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević napustili konferenciju.

Do napuštanja sale je došlo nakon što je član delegacije Hrvatske Zdravka Bušić, govoreći o Savetu Evrope, rekla da će "Kosovo" biti primljeno u Savet Evrope što je bila direktna provokacija upućena delegaciji Srbije.

Srpska delegacija prvo je isprovocirana kada je predstavnicima privremenih institucija samoproglašenog Kosova neovlašćeno dozvoljeno obraćanje na temu bezbednosti, iako prema Rezoluciji 1244 nemaju pravo da imaju bilo kakav odbrambeni sektor niti da o tome govore.

Delegacija Srbije uložila je prigovor, što je podržao i Kovačević u ime Republike Srpske, nakon čega je ta sesija prekinuta i zasedanje je nastavljeno o drugoj temi.

U Sarajevu je danas počeo dvodnevni sastanak predstavnika komisija za odbranu i bezbednost parlamenata Jugoistočne Evrope koji organizuje Zajednička komisija za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH, Regionalni centar za bezbednosnu saradnju i Misija OEBS-a u BiH uz podršku Ženevskog centra za kontrolu oružanih snaga.

Direktor Regionalnog centra za bezbednosnu saradnju "Ravijak" Konstantin Mihail Georgijev rekao je da će na skupu biti reči o praksi koju imaju zajedničke komisije za odbranu i bezbednost, o ulozi parlamenata u tom procesu, te o parlamantarnom nadzoru nad radom vojnih struktura.

ŠIPTAR POMERA GRANICE LUDILA! Kurti decu u školama sprema za novi rat sa Srbima na KiM!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA