Najnovije

BETMEN: MRAČNI PRINC NA BELOM KONJU

Momenat oduševljenja svih ljubitelja stripa, a naročito Betmena kada smo saznali da nam izlazi Godina prva, ne znači da Čarobna knjiga staje sa omiljenim junakom, već se, naprotiv, spremaju mnoga nova, savremena izdanja viteza Gotama.

Foto: Čarobna knjiga

Biblioteka "Olovka, tuš i pero" u broju 550, donosi nam novu avanturu šišmiša kompletnog autora Enrika Marinija.

Ovaj švajcarski Italijan koji je poznat i po Orlovima Rima, nam je 2017. godine doneo izuzetno interesantnu interpretaciju mračnog viteza i novu epizodu večite borbe protiv večitog neprijatelja DŽokera.

Ova avantura je urađena u stilu koji će se sasvim svideti ljubiteljima evropske strip škole, u skoro Boneli kaiševima, a iz tog razloga pozdravljamo i izdanje koje su čarobnjaci uradili u sličnom formatu.
Mračna atmosferu u svemu prati naraciju, stil crtanja je izuzetan za ovu priču.

Ako nam je jasno da je stepen ludila kod DŽokera teško proceniti, kao i to da će uvek naći način kako da se oslobodi ne bi li pokušao da se reši Betmena (ukoliko to uopšte želi, jer šta bi on radio bez njega), onda nam je manje poznato da i Betmen može da bude izuzetno besan i okrutan u nekim momentima.

Takvog Betmena vidimo u Marinijevom delu, a kad vidimo i koji je razlog za takvo ponašanje, onda možemo da nađemo i (po)neko opravdanje.

Da li čovek ima zadršku kada mu je u životnu opasnost dovedeno dete?
Ako je taj čovek još Betmen, onda je jasno da imamo potencijalno veliko nasilje prema svim negativcima koji mu stanu na put.
Čekaj, Betmen ima dete? Ćerku?

Brzo, Marini čeka na Vašu reakciju.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA