Najnovije

Starović: Srbija će u narednom periodu odgovoriti na naoružavanje Prištine

Apelujemo na sve one koji imaju uticaj da to na pravi način shvate. Nama treba suštinsko, političko kompromisno rešenje, upozorava ministar za rad, boračka i socijalna pitanja.

Militarizacija političkog problema nikada nije dobra, a za Kosovo i Metohiju je neophodno kompromisno rešenje, jer svako vojno, oružano ili nasilno rešenje može biti samo kratkog daha, istakao je za Kosovo onlajn" ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

Naglasio je da albanske partije na KiM najlakše podižu rejting tako što učine neko zlo na štetu srpskog stanovništva na tom prostoru.

"Naravno da nas zabrinjava proces militarizacije situacije na terenu, sada već konstantno raspoređivanje u značajnim brojevima pripadnika tih specijalnih monoetničkih militarizovanih snaga tzv. Kosovske policije, koje provociraju, vređaju i fizički maltretiraju pripadnike srpskog naroda. Čitav taj proces transformacije tzv. kosovskih snaga bezbednosti u oružane snage Kosova je apsolutno protivan i Rezoluciji 1244 i vojnotehničkom sporazumu iz Kumanova i Ahtisarijevom planu, pa i takozvanom Ustavu Kosova i Briselskom sporazumu. Dakle, izaberite bilo koji dokument, krši se svaki od njih na način na koji to rade", istakao je Starović.

Pojedini međunarodni posrednici, dodao je, direktno krše važeće sporazume zajedno sa Prištinom.

"Imamo određen broj država članica NATO, ne i NATO kao organizaciju, za sada i na sreću, ali čitav niz država članica NATO koji na bilateralni način podržavaju proces militarizacije Prištine. Kroz opremanje, snabdevanje, obučavanje, donacije ili veoma povoljne komercijalne aranžmane. Najviše Turska, i tu nema nikakve dileme, ali naravno, u određenoj meri Velika Britanija i Sjedinjene Američka Države. Hrvatska zanimljivo i donira opremu i prodaje je vlastima u Prištini", ukazuje Starović.

Prema njegovim rečima, to podiže nivo rizika i pretnje prema srpskom stanovništvu na Kosovo i Metohiji, i pita se prema kome oni tu silu planiraju da upotrebe.

NEMAČKA BLOKIRALA SANKCIJE RUSIJI! Evropa na nogama, niko ovo nije očekivao! "Imamo novu Mađarsku..."

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA