Najnovije

ALARMANTNO: Kurti iseljava Srbe i naseljava Albance - ugroženo 150 srpskih porodica!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je u programu RTS-a da je "Kosovska agencija za verifikaciju poslala obaveštenja Srbima koji su vlasnici stanova i koji su te stanove decenijama unazad otkupljivali od preduzeća poput ′Trepče′, sa zahtevom da se isele", uz pretnju da će "ukoliko to ne učine, biti prinudno iseljeni".
Petković

Petković

Petković je ocenio da ovakvom odlukom "tzv. kosovski premijer Aljbin Kurti ne miruje i nastavlja da, odlukom koja podrazumeva iseljavanje Srba iz svojih stanova i naseljavanja Albanaca na sever Kosova, sprovodi svoju politiku etničkog čišćenja".

"Kurti ne miruje, čini sve da nastavi svoju politiku etničkog čišćenja i u tom smislu je i ova odluka koja podrazumeva da se Srbi iseljavaju iz svojih stanova", rekao je Petković za RTS precizirajući da su zahtevi stigli početkom juna a da je rok za iseljenje kraj ovog meseca.

Na najnoviji potez Prištine u međuvremenu je reagovala Kancelarija za KiM koja je, kako je rekao Petković, uputila pisma na brojne međunarodne adrese.

"Diplomatskim kanalima činimo sve da se ta odluka zaustavi, ali moram da kažem da je ta agencija osnovana suprotno sporazumu iz Brisela koji je podrazumevao da u njoj sede ljudi iz Beograda, Prištine i EU. Oni sada jednostrano sprovode odluke iseljavanja Srba i naseljavanja Albanaca, što se radi zajedno s lažnim albanskim gradonačelnicima", rekao je Petković i dodao da su pisma sa zahtevom za iseljenje stigla za oko srpskih 150 porodica.

"A gde će ti Srbi i da li će neko reagovati na novo proterivanje od strane Aljbina Kurtija i Prištine?", upitao je Petković.

Prema njegovim rečima, "Priština ne sprovodi odluke koje su donete u korist Srba, a pred agencijom Unmika je više od 29.000 zahteva da se vrati imovina Srbima južno od Ibra".

"Po tim zahtevima se ne postupa, ali se postupa po zahtevima Albanaca", reči su Petkovića.

Pročitajte OVDE govor patrijarha Porfirija sa Spasovdanske litije

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA