Najnovije

BASTAĆ IDE SA SNS NA STAROM GRADU? Kako stvari stoje to će biti nova koalicija

Bivši predsednik opštine Stari grad Marko Bactać izjavio je da ne treba žuriti sa formiranjem nove vlasti u ovoj beogradskoj opštini, već sačekati da se formira skupština grada, jer bi u suprotnom, kako tvrdi, moglo da dođe do ozbiljnog remećenja političke situacije.

Bastać je naveo da ukoliko se sada formira vlast, SNS i SPS bi mogli, zbog neusaglašenosti sa gradskom skupštinom, da blokiraju rad opštine Stari grad.

"Poštujemo izbornu volju građana, ali smatramo da ne bi trebalo sada žuriti sa formiranjem vlasti na opštini Stari grad dok se ne završi proces formiranja nove gradske vlasti. U suprotnom, mogli bismo ući u ozbiljnu političku krizu", rekao je Bastać novinarima ispred opštine Stari grad.

On je istakao da će Stranka slobode i pravde (SSP), čiji je član, nastaviti da se bori za interese građana i da će u narednom periodu aktivno raditi na realizaciji programa koji su predstavili u kampanji.

"Pozivamo sve političke aktere na dijalog i saradnju kako bismo zajedno rešili probleme sa kojima se suočavamo. Samo tako možemo da obezbedimo stabilnost i napredak naše opštine", poručio je Bastać.

Podsetimo, na izborima održanim 21. maja, opozicione stranke su ostvarile značajan uspeh u opštini Stari grad, dok je vladajuća koalicija predvođena SNS-om izgubila većinu. Međutim, formiranje nove vlasti je odloženo zbog složenih pregovora i usaglašavanja među političkim akterima.

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA