Najnovije

PAKLENA NOĆ ZA UKRAJINCE: Rusi gazili svom snagom!

Ruske snage su tokom noći izvršile niz napada na ukrajinske ciljeve u različitim oblastima. Ponovo je rusko oružje delovalo po Hmelnickoj oblasti, a aerodrom u Starokonstantinovu postao je meta napada. Štaviše, napadi na vojni objekat u ovom gradu bili su kombinovane prirode. Pored bespilotnih letelica, udar su izvele i rakete.
Uragan

Uragan

Eksplozije su se tokom noći čule i u regionalnom centru Hmeljnicki. Prema poslednjim informacijama, pogođeno je komandno mesto ukrajinskog Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Takođe, tokom noći, ciljevi ukrajinske vojske su gađani u nizu drugih područja. Prijavljene su eksplozije u objektima ukrajinskih snaga u gradu Kanevu u Čerkaskoj oblasti. Tu se nalazi hidroelektrana Kanevskaja, koja je već ranije „gađana“. Još nije saopšteno da li je ovog puta bilo napada na nju.

Ruski bombarderi su takođe delovali po ukrajinskim položajima u Harkovskoj oblasti. Ukrajinski izvori navode da su Vazdušno kosmičke snage Rusije koristile bombe sa modulima za planiranje i korekciju. Prema rečima ruskih vojnih oficira, vatrene tačke i vojna oprema uništeni su u oblasti sela Lipci, Glubokoje, kao i u Volčansku. Po ukrajinskim vojnicima je dejstvovano dok se pokušavala da uvede rezerva u ovaj grad.

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA