Najnovije

KAKO SE ZELENSKI SPREMA ZA MIROVNI FORUM: Putinu pokažite gde mu je mesto, svim sredstvima

Pred put u Švajcarsku gde se održava mirovni forum, a bez učešća Rusije, Zelenski je dao intervju za italijansku televiziju.

Ruskom lideru Vladimiru Putinu treba pokazati gde mu je mesto svim mogućim sredstvima, uključujući jačanjem Ukrajine, moćnim sankcijama i političkom izolacijom, izjavio je Vladimir Zelenski.

Zelenski je to rekao u intervjuu za italijanski SkiTG24, čiji je fragment objavio na svom telegram kanalu uoči otvaranja Samita mira u Švajcarskoj, preneo je "Ukrinform".

"Danas Putin mora biti postavljen na svoje mesto svim mogućim sredstvima: jačanjem Ukrajine, snažnim sankcijama, političkom izolacijom", rekao je Zelenski.

On je rekao da će Putin, ako oseti da ima moć, nastaviti da napreduje.

"Nije slučajnost da njegove rakete prelaze preko prostora država članica NATO-a. Ima slučajeva u Poljskoj, ima slučajeva u Rumuniji, Rusija ulazi i u tuđe teritorijalne vode, narušava strani vazdušni prostor. Sve je to zabeleženo", tvrdi Zelenski.

Zelenski kaže i da Rusija koristi 3.200-3.500 raketa mesečno "isključivo protiv civilnog stanovništva i civilne infrastrukture", "kako bi se ljudi plašili i bežali iz gradova, kako bi Rusija mogla da okupira ova sela i gradove", prenosi ukrajinska agencija.

"Volstrit džornal": Diplomatski napori Zelenskog u Švajcarskoj osuđeni na neuspeh

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA