Najnovije

NEBENZJA: Ako Kijev i Zapad odbiju mirovni plan Rusije, biće odgovorni za nastavak krvoprolića

Kijev i njegovi sponzori demonstrativno ignorišu mirovne napore za rešavanje sukoba i odbijaju da ih razmotre, poručio je stalni predstavnik Rusije pri UN.

Zapad i kijevske vlasti će u slučaju da odbiju predlog Rusije za rešavanje sukoba u Ukrajini snositi političku i moralnu odgovornost za nastavak krvoprolića, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

"Ako Zapad i Kijev odbiju taj mirovni predlog, moralna i politička odgovornost za nastavak krvoprolića biće na njima", kazao je Nebenzja na sednici SB UN o Ukrajini, koja je sazvana na zahtev Rusije, a povodom odluke nekih država na zapadu da dozvole Kijevu da stranim oružjem gađaju teritoriju Rusije.

Dodao je i da ako Kijev odbaci sadašnji predlog, onda će ubuduće uslovi za početak pregovora biti drugačiji.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je prethodno izneo Kijevu i Zapadu novi predlog za prekid sukoba u Ukrajini, koji je Vladimir Zelenski odbacio.

Nebenzja je ukazao da Kijev i njegovi sponzori demonstrativno ignorišu mirovne napore za rešavanje sukoba i odbijaju da ih razmotre.

On je rekao da Rusija poziva zemlje, čija se rukovodstva imaju zdravorazumski pristup, da ne veruju lukavim pozivima na skup o Ukrajini u Švajcarskoj.

Obraćajući se članicama Saveta bezbednosti, Nebenzja je poručio da će Rusija dati svoj odgovor na sve zločine Kijeva u koje je umešan i Zapad.

"Zapadni vojnici praktično ručno upravljaju procesom primene visokopreciznog oružja u Ukrajini, bilo da se radi o britanskim raketama 'storm šedou', američkim 'atakams' ili francuskim, jer Ukrajinci to sami ne mogu", zaključio je Nebenzja.

Neočekivan potez Bajdena! Veliki preokret u Ukrajini! Kijev će poludeti, ovo je za njih najgore!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA