Najnovije

Ukrajina počela da raspravlja o mirovnim predlozima Vladimira Putina

Određeni broj poslanika ukrajinske Vrhovne rade već je počeo da raspravlja o mirovnim predlozima ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavio je predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin.

Kako je rekao, švajcarski skup o Ukrajini, koji bi trebalo da se održi danas, izgubio je smisao imajući u vidu da je Putin predložio formulu mira ne samo u vezi sa situacijom u Ukrajini, već već u Evropi u celini.

„Što se ukrajinski poslanici duže nadaju da će SAD i Evropska unija rešiti sva pitanja umesto njih, to će ostati manje građana te zemlje koji su potrošni materijal za Vašington i Brisel“, napisao je Volodin na Telegramu.

Volodin je istakao da se pregovori mogu voditi samo u ime građana njihove zemlje, ali pošto je ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom istekao mandat, kako je rekao, „to sve govori“.

Takođe je rekao i da upravo zbog toga inicijative koje je izneo Zelenski i koje podržavaju američki predsednik DŽozef Bajden, francuski predsednik Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc „gube svaki smisao“.

Neočekivan potez Bajdena! Veliki preokret u Ukrajini! Kijev će poludeti, ovo je za njih najgore!

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA