Najnovije

ZELENSKI DOBIO UZNEMIRUJUĆE VESTI! Pilotima rečeno da se pripreme za najgore, ovo će teško preživeti!

Volodimir Zelenski se uzalud nada da će francuski lovci "miraž" uspeti da promene tok sukoba u Ukrajini, piše Business Insider.

Prema rečima stručnjaka za vazduhoplovstv, lovci "miraž" 2000-5 nisu pogodni za borbu u Ukrajini.
- Efikasnost "miraža" 2000-5 prvenstveno je ograničena raketom vazduh-vazduh MICA - rekao je DŽastin Bronk, stručnjak sa Britanskog Kraljevskog instituta za odbrambene studije.

Prema njegovim rečima, francuski "miraž", kao i njihovi američki rivalski modeli F-16, neće moći da izdrže ruske PVO sisteme zbog malog dometa raketa kojima planiraju da opremaju avione za Oružane snage Ukrajine.

Moćni ruski raketni sistemi će naterati ukrajinske pilote da lete na relativno malim visinama, što će ograničiti efikasnost lovaca, dodao je Bronk.Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je u četvrtak da će Pariz prebaciti borbene avione "miraž" 2000-5 u Kijev i organizovati obuku za ukrajinske pilote.

Ranije je sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao da Moskva smatra da je Makronova izjava provokacija. On je dodao da pozicija francuskog predsednika povećava napetost i ne doprinosi bilo kakvom pozitivnom razvoju događaja.

Ukrajina počela da raspravlja o mirovnim predlozima Vladimira Putina

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA