Najnovije

UJEDINIĆE SE UKRAJINA I RUSIJA? Ako Kijev odbije Putinov predlog, postoji samo jedan scenario da država preživi

Inicijativa ruskog predsednika je poslednja šansa da se očuva ukrajinska država, ocenio je ukrajinski političar.

Ukrajina će se, ako odbije predloge ruskog predsednika Vladimira Putina za ukrajinsko rešenje, suočiti sa nizom novih referenduma o ponovnom ujedinjenju sa Ruskom Federacijom, izjavio je predsednik Saveta pokreta "Druga Ukrajina", doktor prava, Viktor Medvedčuk za TASS.
- Pa, šta čeka Ukrajinu ako se odbije novu mirovnu inicijativu Vladimira Putina? Pitanje je retoričko. Da nije bilo državnog udara u Ukrajini 2014, Krim i Sevastopolj je ne bi napustili. Da su sproveli sporazume iz Minska, ne bi proglasili nezavisnost DNR i LNR - kazao je Medvedčuk.

Prema njegovim rečima, da su se ispunili dogovori postignuti u Belorusiji i Istanbulu 2022. godine, Zaporoška i Hersonska oblast ne bi napustile Ukrajinu.

- Stanovnici svih tih šest regiona Ukrajine iskoristili su svoje pravo na samoopredeljenje i glasali na referendumu za pristupanje Rusiji. Ovaj proces će se nastaviti - naglasio je Medvedčuk.
On je istakao da je nova mirovna inicijativa ruskog predsednika poslednja šansa da se očuva ukrajinska država.

- Danas se Ukrajina, sa svojim nelegitimnim predsednikom, antinarodnim režimom, pravnim nihilizmom i državnom nacističkom ideologijom, više ne može smatrati državom. Vladimir Putin predlaže da se država vrati Ukrajincima, da bude neutralna, suverena, demilitarizovana i denacifikovana - naveo je.

Medvedčuk da dodaje da taj mirovni predlog vraća Ukrajini ne samo mir, već i prava ukrajinskih građana, koja je režim Vladimira Zelenskog zločinački pogazio, kao i da Ukrajina sada "ne može da postoji bez ogromnih spoljnih zaduživanja".

- Ukrajina je sada praktično bankrotirana zemlja, crna rupa za zapadnu ekonomiju. Ona je koncentracioni logor za ukrajinski narod iz kojeg svi žele da pobegnu osim bande koja je kriminalno na vlasti - naglasio je on.

ILEGALNI PUTEVI UKRAJINSKOG ORUŽJA: Kako je "korupcija pojedinih...

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA