Najnovije

ZELENSKI PORUČIO: Ponudićemo Rusiji rešenje!

Traži se mir...

U Švajcarskoj je u toku drugi dan mirovnog samita o Ukrajini, što predsednica zemlje domaćina Viole Amherd vidi kao prvi korak ka miru, dok njen ukrajinski kolega Volodimir Zelenski ocenjuje kao "istorijski skup".

Kijev se već priprema da bude domaćin sledećeg Globalnog samita mira i ne isključuje učešće Rusije, ukoliko, kako navodi, "agresor ne diktira uslove, nego sluša zajednicu". 

Nastavljaju se i reakcije na predlog ruskog predsednika Vladimira Putina da Ukrajina povuče svoje trupe iz svih, kako je isticao, novih regiona Rusije, i pruži garancije da se odriče ulaska u NATO da bi "seo za pregovarački sto".

Potpredsednica Sjedinjenih Država Kamala Haris smatra da Putin nije pozvao na mirovne pregovore već na predaju Ukrajine, dok savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće DŽejk Saliven naglašava da se radi o "potpuno apsurdnoj viziji". Moskva reagovanje Zapada vidi kao nekonstruktivno. 

Zelenski je, s druge strane, otišao korak dalje i poručio da će Ukrajina predstaviti Rusiji konkretne mere za postizanje mirovnog rešenja sukoba "na istinski trajan način". 

Izvor: Tanjug 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA