Najnovije

Kraj! Moskva poslala zastrašujuću poruku Zelenskom! Posle ovog više nema nazad: NJegov režim...

Režim ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog nije sposoban da pregovara, Moskva je u to uverena, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja u intervjuu za Sputnjik.

- Više puta smo potvrđivali spremnost na dijalog i to nisu samo izjave deklarativne prirode. U aprilu 2022. godine su naši pregovarači parafirali dogovore iz Istanbula. Potpisao ih je i šef ukrajinske delegacije - podsetio je Nebenzja.

Prema njegovim rečima, anglosaksonskim „sponzorima“ Kijeva očigledno nije bio potreban tako operativan pristup rešenju i učinili su sve da to spreče.

- Svi su videli intervju sa liderom frakcije 'Sluga naroda' u Vrhovnoj radi Davidom Arahamijom, koji je predvodio ukrajinsku delegaciju u Istanbulu. On je direktno rekao da je sve spremno, ali je Boris DŽonson, bivši premijer Velike Britanije, došao i rekao da moramo da nastavimo da se borimo. Poznata je priča o njegovom putovanju u Ukrajinu. Mislim da nema potrebe da je ponavljamo - rekao je predstavnik Rusije.

Jedini logičan zaključak koji smo doneli je da režim Zelenskog nije sposoban da pregovara, naglasio je on.

Nebenzja je takođe primetio da je Zelenski još u oktobru 2022. godine potpisao ukaz o zabrani pregovora sa ruskim rukovodstvom.

- Postavlja se retoričko pitanje – da li je moguće dogovoriti se bez dijaloga? Takvo očigledno odsustvo logike je 'vizit karta' celokupne spoljne politike Kijeva - dodao je.

Salva ruskih raketa zbrisala cele gradske blokove! Rusi upadaju u Časov Jar, linija odbrane sravnjena sa zemljom! (VIDEO)

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA