Najnovije

„Unapred prebacuju krivicu na Moskvu“: Rusija napušta spor sa Australijom i Holandijom oko pada MH17

Rusija prekida učešće u sporu sa Australijom i Holandijom pred Savetom ICAO (Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo) zbog pada aviona Boing-777 kompanije „Malezija erlajns“ na letu MH17, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

„Za razliku od pristrasne većine u Savetu, Rusija će i dalje poštovati rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 2166(2014) u cilju utvrđivanju pravih uzroka avionske nesreće aviona na letu MH17, a takođe je otvorena za relevantan rad. Neka se sada Zapad i njegovi sateliti u Savetu ICAO rasprave. Mi prestajemo da učestvujemo u ovoj farsi“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je dodao da „Rusija ne priznaje ovlašćenja Saveta da razmatra ubacivanje Australije i Holandije, kao i sve odluke, koje će on doneti u vezi sa njima“.

Ruski resor je istakao da je Savet ICAO odbio da sprovede nezavisnu istragu situacije sa MH17, već da on raspolaže samo rezultatima „pseudoistrage“ jedne strane.

„Savet ICAO nije sposoban da radi nepristrasno i nije nezavistan, predstavnici niza zemlja-članica, unapred prebacuju krivicu na Rusiju“, Saopštilo je Ministarstvo.

Pad aviona na letu MH17

Putnički avion „boing 777“ kompanije „Malezija erlajns“, koji je leteo iz Amsterdama za Kuala Lumpur, srušio se 17. jula 2014. godine u blizini Donjecka. Niko od 298 putnika i članova posada koji su se nalazili u avionu nije preživeo.
Kijev je za katastrofu optužio ustanike u Donbasu, koji su, sa svoje strane, izjavili da nemaju sredstva koja bi mogla da obore avion na toj visini. Bez obzira na ratna dejstva, Kijev nije zatvarao nebo iznad Donbasa za međunarodne putničke avione.

Za istragu o avionskoj nesreći formirana je međunarodna Zajednička istražna grupa, koju čine predstavnici Australije, Belgije, Malezije, Holandije i Ukrajine.

STRAH I TREPET NA FRONTU! Snage "Dnjepra" stvorile jedinstveno oružje...

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA