Najnovije

BRUTALAN ODGOVOR KINE NATO SAVEZU: Zvone uši Stoltenbergu, Zmaj sa Istoka postavio šefa Alijanse na mesto!

NATO treba da revidira svoje ponašanje prema ukrajinskoj krizi umesto proizvoljnih klevetničkih napad na Kinu, izjavio je zvanični predstavnik kineskog Ministarstva spoljnih poslova Lin Đijan.

- Međunarodna zajednica ima svoje pravedno mišljenje o tome kakvu ulogu u ukrajinskoj krizi igra NATO, proizvod Hladnog rata i najveća vojna organizacija u svetu. NATO treba da revidira svoje aktivnosti umesto što proizvoljno kleveta Kinu - rekao je Lin povodom izjave šefa NATO da države-članice treba da nateraju Kinu da plati zbog vojne pomoći koju navodno pruža Rusiji.

Kineski diplomata je podsetio da nije Kina izazvala ukrajinski sukob i nije njegov deo, već da zemlja neprekidno ulaže napore u cilju mirovnih pregovora.

- Savetujemo da odgovarajuće strane prestanu da prebacuju krivicu i odgovornost, seju razdor i da prestanu da dolivaju ulje na vatru i izazivaju blokovsku konfrontaciju već da počnu da traže političko rešenje za krizu - zaključio je on.

Podsetimo, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas za Bi-Bi-Si (BBC) da Kina, ukoliko ne promeni svoje ponašanje, treba da snosi posledice zbog podržavanja Rusije u ratu u Ukrajini.
Krajem februara kinesko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je dokument od 12 tačaka u kojem detaljno iznosi svoj stav o rešavanju konflikta u Ukrajini, a kao najvažnija stavka navodi se momentalni prekid borbenih dejstava i prelazak na mirovne pregovore.

U dokumentu pod nazivom „Stav Kine o političkom rešavanju ukrajinske krize“, koji je objavljen na veb stranici Ministarstva, kineski spoljnopolitički resor navodi da će Kina nastaviti da igra konstruktivnu ulogu u nastavku mirovnih pregovora.

POKOLJ DUŽ CELOG FRONTA: Ukrajinci trpe velike gubitke

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA