Najnovije

POKOLJ DUŽ CELOG FRONTA: Ukrajinci trpe velike gubitke

Grupa Jug je poboljšala situaciju duž linije fronta, Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 665 vojnika i skladište municije, saopštilo je rusko Minstarstvo odbrane.

Oružane snage Rusije pogodile su skladište brigade Oružanih snaga Ukrajine, iz kojeg se vršila distribucija zapadne opreme koja se isporučuje Kijev.

Grupa Sever odbila je dva kontranapada Oružanih snaga Ukrajine, porazila četiri brigade, a neprijatelj je u jednom danu izgubio oko 130 vojnika.

Oružane snage Rusije uništile su radarsku stanicu i dva lansera PVO sistema S-300, uništen je i pogon za proizvodnju bespilotnih letelica.

Ruski PVO sistemi oborili su 24 ukrajinske bespilotne letelice i vođenu raketu Neptun-MD.

Gubici Oružanih snaga Ukrajine u zoni odgovornosti grupe Zapad iznosili su 455 vojnika.

Grupa Centar je poboljšala taktičku poziciju i odbila četiri kontranapada Oružanih snaga Ukrajine, neprijatelj je izgubio oko 355 vojnika.

Grupa Istok je zauzela povoljnije položaje i porazila 4 brigade Oružanih snaga Ukrajine, gubici neprijatelja iznosili su 155 vojnika.

Grupa Dnjepar Oružanih snaga Rusije porazila je formacije tri brigade teritorijalne odbrane u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

UKRAJINCI "U OBRUČU": Nagrabusili kod Ugledara

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA