Najnovije

SPREČEN UDAR NA MOSKVU: Turska pomogla Rusiji

Turci ispali pravi drugari...

Turska obaveštajna služba upozorila je ruske kolege da se u Moskvi sprema još jedan teroristički napad, nakon ranijeg napada na "Krokus siti hol", piše turski provladin list "Hurijet".

"Posle prvog napada na koncertnu dvoranu, teroristička grupa je planirala drugi napad. Planirali su da napadnu prepuni tržni centar. Turska obaveštajna služba sprečila je ovaj drugi veliki napad kontaktirajući Moskvu", piše kolumnista Hande Firat.

Napad su, prema pisanju lista, pripremili militanti grupe Islamska država - provincija Horasan. 

List napominje da su turske obaveštajne strukture dugo pratile aktivnosti lokalnog ogranka ove organizacije u Turskoj, koji je bio umešan u napad na katoličku crkvu Svete Marije u Istanbulu krajem januara.

Napad na "Krokus siti hol" dogodio se, podsetimo, 22. marta ove godine. Ubijene su 144 osobe, a ranjena je 551. Četiri neposredna izvršioca terorističkog napada su uhapšena, a u napadu je, kako smatraju istražitelji, učestvovalo još pet osoba.

Istražni komitet Ruske Federacije saopštio je da postoje dokazi da su izvršioci terorističkog napada bili povezani sa ukrajinskim režimom. Prema podacima istrage, priprema, finansiranje, napad i povlačenje terorista preko interneta koordinisali su članovi pomenute Islamske države - provincija Horasan.

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA